De smartphone met camera onder het scherm arriveert in Italië: hoeveel kost hij

ZTE Axon 30 is een van de weinige smartphones met camera onder het scherm die in Italië wordt verkocht: hier is de beschikbaarheid en prijs

ZTE Axon 30 werd eind juli onthuld, maar deels vanwege de wereldwijde chipcrisis die het voor fabrikanten moeilijk maakt om de componenten te vinden die nodig zijn voor smartphones, en deels vanwege het verkoopbeleid van ZTE dat bepaalde markten kan bevoordelen, arriveert hij nu pas in Italië.

Dat is niet zo gek, want terwijl we wachten op de Xiaomi Mix 4, is de ZTE Axon 30 een van de weinige smartphones met een camera onder het scherm die Italië heeft bereikt. Het was niet gemakkelijk voor ZTE om de uitdagingen van de nieuwe technologie aan te gaan, dus de ontwikkeling van de Axon 30 vergde enkele maanden van intensief werk. Het bedrijf had in 2020 met de Axon 20 geprobeerd om de camera onder het scherm naar het grote publiek te brengen, maar de poging mislukte: de compromissen op het gebied van selfiekwaliteit waren te groot, en de technologie moest worden geperfectioneerd. Dus gingen ze weer aan de slag en kwamen met de ZTE Axon 30, die de problemen van zijn voorganger moet combineren met het verleden.

ZTE Axon 30, hoe ziet hij eruit

Het is onmogelijk om niet te beginnen met het beeldscherm bij het beschrijven van de ZTE Axon 30, ongetwijfeld het meest fascinerende onderdeel van de smartphone vanwege de afwezigheid van een inkeping of gaten. Het is een 6,92-inch Full HD+ OLED-paneel met een vernieuwingsfrequentie van 120 Hz en 360 Hz touch sampling, dat 100% van de DCI-P3-kleurruimte kan dekken. Onder het scherm zit de Snapdragon 870-chip van Qualcomm, een geoptimaliseerde en opgewaardeerde revisie van de Snapdragon 865, het topmodel van 2020: een octa-core met een maximumfrequentie van 3,2 GHz en een Adreno 650 GPU, met 8 of 12 GB RAM en 128 of 256 GB intern geheugen. Er is een “triple ice”-koelsysteem om de temperatuur tijdens veeleisende processen onder controle te houden.

De camera die onder het scherm is verborgen, is een 16-megapixelcamera met een diafragma van f/2.0 en pixels van 2,24 um, maar om betere resultaten te behalen en zo het onmiskenbare nadeel van minder licht dat de sensor bereikt te minimaliseren, heeft ZTE gekozen voor pixel binning, een softwaretechnologie die vier pixels tot één “samensmelt” om een minder scherpe (4 MP) maar helderdere foto te produceren.

Op het tegenoverliggende oppervlak bevindt zich een cameragroep die uit vier sensoren bestaat: een 64-megapixel f/1.79 groothoek, een 8-megapixel ultragroothoek, een 5-megapixel macrosensor en tot slot een 2-megapixel scherptedieptesensor, die helpt scherpere portretfoto’s te maken.

De talrijke connectiviteitsfuncties omvatten ondersteuning voor 5G-netwerken, NFC, Bluetooth 5.1, dual-band Wi-Fi ac en GPS. De ZTE Axon 30 heeft een 4.200 mAh batterij met ondersteuning voor snelladen met een maximaal vermogen van 55 watt. De gebruikersinterface is MyOS 11, gebaseerd op Android 11.

ZTE Axon 30, hoeveel kost hij in Italië

ZTE Axon 30 is sinds een paar uur officieel te koop in Italië. Bij de introductie zijn er twee kleuropties, zwart en blauw, en evenzoveel geheugenconfiguraties. De Axon 30 kan worden gekocht op het ZTE Italië-portaal met drie dagen verzending en betaling via creditcard of PayPal.

ZTE Axon 30 in de 8+128 GB-configuratie kost 499 euro, met een extra 100 euro (599 euro) nodig voor 12 GB RAM en 256 GB opslagruimte.