Ingram Micro distribueert Teamviewer via Cloud Marketplace

De distributeur Ingram Micro breidt het aanbod van zijn Cloud Marketplace uit met producten van Teamviewer. De software van de fabrikant uit Göppingen wordt met name gebruikt voor veilige toegang op afstand tot IT-systemen en onderhoud op afstand.

Met de toename van thuiswerk groeit bij bedrijven de behoefte aan hulpmiddelen voor toegang op afstand tot IT-systemen en het onderhoud daarvan op afstand. De Teamviewer software voorziet in de functies die hiervoor nodig zijn. De distributeur Ingram Micro heeft de specialist uit Göppingen nu opgenomen in zijn fabrikantenportfolio voor de Duitse markt en verkoopt de producten Remote Management, Meeting en Pilot via zijn Cloud Marketplace. De drie aanbiedingen zijn beschikbaar in de versies Business, Premium en Corporate, die verschillen in het aantal mogelijke gebruikers, beheerde apparaten en gelijktijdige sessies.

Teamviewer Remote Management is een IT-beheerplatform dat de bewaking van Windows-, MacOS- en Linux-systemen mogelijk maakt. Andere functies zijn patchbeheer, eindpuntbescherming, back-upbeheer en activabeheer. Meeting (voorheen Blizz) is een tool voor videoconferenties en webinars met maximaal 300 deelnemers. De augmented reality-oplossing Pilot wordt gebruikt voor het onderhoud van machines en installaties. De software werkt op Android- en iOS-apparaten en op smartglasses. Gebruikers kunnen hun camera delen via Pilot om experts een blik op een probleem van een afstand te bieden.

Veiligheid en gegevensbescherming

Teamviewer hecht veel belang aan de veiligheid van zijn toepassingen en gegevensbescherming, aldus Ingram Micro. De leverancier gebruikt bijvoorbeeld twee-factor authenticatie en end-to-end encryptie. Het maakt ook gebruik van datacenters die zijn gecertificeerd volgens ISO 27001, de internationale norm voor beheersystemen voor informatiebeveiliging (ISMS)

.