Ronaldo verdwijnt uit Fifa 19: EA verwijdert hem van website

Ontwikkelaar EA Sports heeft besloten de Juventus-speler te verwijderen van de cover thumbnail op zijn officiƫle website

Het is geen geweldige tijd voor Cristiano Ronaldo. Tenminste voor zover het zijn persoonlijke leven betreft. Terwijl op het veld de Juventus speler blijft malen om toneelstukjes en assists (en zelfs af en toe een doelpunt), heeft CR7 de afgelopen dagen de zaak heropend voor een vermeende verkrachting die 10 jaar geleden plaatsvond in Las Vegas, in de Verenigde Staten.

Naast alle mogelijke juridische gevolgen – in de staat Nevada, waar de vermeende verkrachting plaatsvond, varieert de straf van 15 jaar gevangenisstraf tot levenslang – moet Cristiano Ronaldo ook omgaan met de reacties van sponsors. Terwijl Nike heeft gezegd dat het de zaak op de voet volgt, heeft het Amerikaanse softwarebedrijf EA Sports onmiddellijk actie ondernomen. De afbeelding van Cristiano Ronaldo is verwijderd van de Fifa 19 cover thumbnail op het portaal van het bedrijf. Tegelijkertijd herhaalde EA Sports zijn wens om “ambassadeurs te hebben die de waarden van ons bedrijf belichamen”.

Fifa 19 en Cristiano Ronaldo, het verhaal van een nooit geboren liefde

De liefde tussen CR7 en Fifa 19 is nooit helemaal tot bloei gekomen. De nieuwe voetballer van Juventus, die voor het tweede opeenvolgende jaar tot posterboy van de titel werd verkozen, maakte het spel moeilijk toen hij besloot afscheid te nemen van Real Madrid en naar Turijn te verhuizen. Het was augustus en de ontwikkeling van het spel was bijna voltooid. De ontwikkelaars waren daarom genoodzaakt de titel te herwerken om zowel de graphics in het spel als de animaties aan het begin van het spel aan te passen. Kortom, het was een groot probleem, waardoor zelfs gevreesd werd dat de lancering van het spel een paar weken zou moeten worden uitgesteld om het grafische team de tijd te geven alles te herzien. In plaats daarvan werd de titel volgens schema uitgebracht, maar het juridische ongeluk dat Ronaldo in de Verenigde Staten te wachten staat zou de situatie nog eens kunnen compliceren.

.