Windows 11: hoe de upgrade blokkeren en waarom

De upgrade naar Windows 11 blokkeren is mogelijk en in sommige gevallen zelfs aan te raden, maar er zijn grenzen en een zeer precieze procedure

Windows 11 is sinds 5 oktober beschikbaar en zal geleidelijk worden aangeboden aan alle Windows 10-gebruikers met een pc die compatibel is met de minimumvereisten, die hoger zijn dan die van Windows 10 en bijgevolg zullen niet alle gebruikers van Microsofts oude besturingssysteem in staat zijn om het nieuwe te installeren. Maar aan de andere kant zal niet iedereen dat willen doen, of in ieder geval niet meteen. De vraag of je wel of niet moet upgraden is in feite veel wijdverbreider dan mensen denken.

En het is ook terecht, aangezien in de afgelopen jaren veel Windows 10 “grote updates” aanvankelijk verschillende bugs en problemen hebben gebracht aan gebruikers die ze installeerden. Dus als een Windows 10-upgrade niet altijd pijnloos is, hoe kun je er dan zeker van zijn dat een veel grotere upgrade, zoals van Windows 10 naar Windows 11, dat wel zal zijn? Terechte twijfels dus, die veel gebruikers doen besluiten een paar weken te wachten met upgraden, om er zeker van te zijn dat de update geen problemen zal opleveren of, als dat wel het geval is, dat Microsoft ze zal oplossen. De update naar Windows 11 gebeurt echter precies zoals voor Windows 10, d.w.z. via Windows Update, automatisch. Hoe kan ik alles stoppen en de Windows 11 update uitstellen? Hier leest u hoe u dat op een eenvoudige manier kunt doen.

Hoe Windows Update te blokkeren

Windows 11 arriveert via Windows Update, dus het is op dit hulpprogramma van het Microsoft-besturingssysteem dat u moet reageren om de update uit te stellen. Om dit te doen moet u naar Instellingen > Update & Beveiliging > Updates 7 dagen uitstellen.

Elke Windows-update wordt op deze manier 7 dagen uitgesteld. U kunt de updates maximaal 5 keer uitstellen, dus voor in totaal 35 dagen, waarna u verplicht bent de updates te installeren.

Sommige gebruikers zijn erin geslaagd deze limiet te omzeilen door na het verstrijken van de 35 dagen de PC volledig los te koppelen van het internet en de updates opnieuw te activeren: er wordt dan uiteraard geen update gedownload, maar de timer begint opnieuw vanaf nul.

Beveiligingsupdates

Wij hebben u altijd geadviseerd uw besturingssysteem up-to-date te houden, aangezien Microsoft voortdurend beveiligingsupdates uitbrengt om zelfs ernstige en gevaarlijke bugs te verhelpen. Gelukkig zullen beveiligingsupdates nog steeds worden gedownload, zelfs als u Windows Update gedurende 35 dagen blokkeert, aangezien we alleen zogenaamde “kwaliteitsupdates” kunnen onderbreken, d.w.z. updates voor extra, niet-essentiĆ«le Windows 10-functies.