Teccle Group haalt Netzplan aan boord

De dienstverlener Teccle Group heeft snel na elkaar nog een nieuw lid aan de groep toegevoegd, Netzplan. Netzplan ziet zichzelf als een IT-systeemhuis voor middelgrote klanten. De nadruk ligt op managed services.

Het tempo waarin digitalisering en managed services vorderen, verbaast soms zelfs degenen die er sterk bij betrokken zijn. “Onze aanpak wekt veel belangstelling van bedrijven op de markt. Wij kunnen dus veel sneller handelen dan wij oorspronkelijk hadden gepland,” geeft Sven Kalisch, Managing Partner van de Teccle Groep, toe. “Vanuit het oogpunt van de holding hebben we de oorspronkelijk ambitieuze jaardoelstelling al overtroffen”, zegt de manager verheugd, verwijzend naar de geplande bedrijfsgroei door de overnames van verschillende IT-dienstverleners.

Het in Hamburg gevestigde IT-systeemhuis Netzplan is nu het zevende bedrijf dat in de Teccle Groep wordt geïntegreerd. De bedrijvengroep streeft er expliciet naar om door middel van overnames een dienstverlener op te bouwen die zich richt op managed services. “We geloven gewoon niet,” zegt Kalisch, die de strategie toelicht, “dat een bedrijf met 50 mensen alleen er op middellange termijn in zal slagen om de nodige expertise te bieden die een middelgrote klant uit één bron wil, langs de hele digitale transformatie.” Naast EDV-BV, dat het zuiden bestrijkt, en Dreger IT, dat het centrale deel van Duitsland bestrijkt, is Netzplan nu de topdog die het noorden van de republiek bedient.

Partner-netwerk met plan

De twee bedrijven zijn het ook eens over de inhoud: “Voor ons dienstenportfolio staat de klant centraal. Wij adviseren de klant dus op de manier die voor hem het beste is en hebben de duidelijke pretentie de klant voortdurend te ondersteunen, in het beste geval in de zin van een beheerde dienst. De klant kan zich concentreren op zijn operationele activiteiten en wij houden zijn rug vrij voor de digitale transformatie”, aldus Kalisch.

Chris Wittmann, Managing Director bij Netzplan, wil het bedrijf ook in deze richting sturen: weg van het stopgezette model van “tijd voor geld” naar managed services. “Onze aanpak is “cloud first”, zoals Teccle Group, maar niet “cloud only”, met een focus op managed services. We leggen veel nadruk op de private cloud, maar we weten heel goed dat we in het MKB vooral hybride scenario’s hebben,” legt Wittmann uit. Zusterbedrijven in de groep bestrijken ook de publieke cloud.

Meer plannen

Tien maanden na de oprichting schampt de Teccle Groep al de grens van 50 miljoen euro omzet en telt ze net geen 300 werknemers. In dit tempo van expansie is het tijd voor de groep ondernemingen om “zichzelf eens goed onder de loep te nemen”. Deze maand willen de directeuren van de dochterondernemingen rond de tafel gaan zitten om de respectieve gemeenschappelijke kenmerken en lokale sterke punten uit te werken ten einde de reactiesnelheid, de kwaliteit en de dynamiek te blijven waarborgen. In de tweede helft van het jaar zullen de thema’s netwerk en veiligheid worden uitgebreid, die dan door virtuele deskundigenteams op de markt zullen worden behandeld. En natuurlijk gaat de koopwoede door: de achtste bedrijfsovername is al gepland voor eind juli 2021.