Dirk Köhler treedt toe tot Blue Consult

Het IT-systemenhuis Blue Consult versterkt zijn managementteam met Dirk Köhler, die daarvoor meer dan 25 jaar bij IBM werkte. In zijn nieuwe functie als COO zal Köhler een leidende rol op zich nemen op het gebied van verkoop en marketing en wordt verwacht dat hij de groei van het bedrijf verder zal aanjagen.

De IBM-partner Blue Consult heeft een slag geslagen met de fabrikant: het in Krefeld gevestigde bedrijf heeft oud IBM-executive Dirk Köhler aangetrokken als Chief Operating Officer (COO). In deze rol is hij nu verantwoordelijk voor de operationele activiteiten van het systeemhuis, beheert hij verkoop en marketing en coördineert hij de samenwerking met technologie- en verkooppartners.

Bij Big Blue was Köhler laatstelijk directeur Commercial & Cloud Service Provider (CSP), verantwoordelijk voor de verkoop aan het MKB in Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland (DACH). In andere functies bij het IT-concern was de manager directeur Storage Solutions in de regio en directeur Verkoop van de Systems & Technology Group (STG), waarin IBM zijn activiteiten bundelt met hardwaresystemen. In totaal werkte hij meer dan 25 jaar voor de industriegigant. “Blue Consult is strategisch goed gepositioneerd, geniet een uitstekende reputatie en beschikt over een uitstekende knowhow”, aldus Köhler over zijn overstap.

Over Blue Consult

Als systeemhuis en managed service provider bestrijkt Blue Consult het gebied van IT-infrastructuur en datacenters. De onderneming heeft vestigingen in Krefeld, Hamburg en Keulen, alsmede andere verkoop- en technische kantoren en telt 65 werknemers. Volgens eigen informatie heeft de dienstverlener in de afgelopen vier jaar een omzetgroei van ongeveer 600 procent geboekt. Begin juni werd Blue Consult overgenomen door de IT-dienstverlener K&P Computer.