Spotify gratis en advertentievrij: in de toekomst is het mogelijk

In Australië is een Active Media-functie geïntroduceerd, waarmee gebruikers die geen premiumabonnement hebben

Gratis en advertentievrij naar Spotify luisteren is de droom van elke muziekliefhebber. En nu is het werkelijkheid geworden, en zonder gebruik te hoeven maken van illegale praktijken. De muziekstreamingdienst heeft in Australië Active Media gelanceerd, een functie waarmee je de reclames kunt overslaan en naar je favoriete tracks kunt blijven luisteren zonder dat je een Premium-abonnement nodig hebt.

Tot nu toe was de mogelijkheid om op Spotify naar muziek te luisteren zonder onderbroken te worden door reclames alleen voorbehouden aan Premium-gebruikers, maar met de nieuwe functie kun je zelf kiezen wanneer je de reclames overslaat en naar je favoriete zangeres kunt blijven luisteren. Active Media is momenteel alleen beschikbaar in Australië, maar Spotify zegt dat het in de komende maanden naar andere landen zal worden uitgerold.

Hoe kun je gratis en zonder advertenties naar Spotify luisteren

De Active Media-functie stelt gebruikers in staat om advertenties die hen niet interesseren over te slaan. Het doel van Spotify is niet om advertenties te elimineren, maar om mensen alleen te laten luisteren naar de advertenties die hen echt interesseren. Door een advertentie over te slaan, voelt Spotify aan dat de gebruiker de boodschap niet leuk vindt en deze in de toekomst niet meer zal afspelen. Zoals het management van Spotify verklaarde, is het doel om muziekstreaming nog slimmer te maken: advertenties zullen worden gekoppeld aan hetzelfde systeem dat al wordt gebruikt voor afspeellijsten zoals Discover Weekly, waarbij gebruikers alleen luisteren naar muziek in genres die overeenkomen met hun smaak.

Active Media stelt gebruikers in staat om zowel audio- als video-advertenties over te slaan. Voor Spotify, een dienst die hoofdzakelijk op reclame steunt, is dit een grote uitdaging die zijn economisch model, dat gebaseerd is op een freemiumdienst, een nieuwe vorm zal geven: de basisfuncties zijn gratis, maar om toegang te krijgen tot de extra functies heb je een premiumabonnement nodig. We zullen zien of en wanneer de Active Media-functie naar Italië komt.