Ebert en Lang dragen leiding Ebertlang over

Na 25 jaar aan het roer van Ebertlang te hebben gestaan, nemen de oprichters van de distributeur, Steffen Ebert en Volker Lang, afscheid van de bedrijfsleiding. Hun rol als CEO zal worden overgenomen door Philip Weber, die eerder werkzaam was in het management van Mailstore en Carbonite.

Toen zij Marcus Zeidler een jaar geleden als derde managing director naar Ebertlang haalden, waren de oprichters van het bedrijf, Steffen Ebert en Volker Lang, waarschijnlijk al bezig met het in gang zetten van hun opvolging. Nu dragen de twee de rol van CEO, die zij vele jaren deelden, over aan Philip Weber. De manager is afkomstig van Open Text, waar hij eerder managementfuncties bekleedde bij de dochterondernemingen Mailstore en Carbonite. Beide zijn aanbieders uit de Ebertlang portefeuille. Weber vormt nu samen met Zeidler, die de dubbelfunctie van Chief Operating Officer en Chief Finance Officer blijft vervullen, het nieuwe managementduo van de in Wetzlar gevestigde distributeur.

Ebert en Lang stonden al een kwart eeuw aan het roer van het Hessische bedrijf, dat zij aanvankelijk als ISP- en software-wederverkoper waren begonnen. Enkele jaren later staakten zij de handel met eindafnemers en concentreerden zij zich volledig op de dienstverlening aan gespecialiseerde dealers. Als een van de eerste distributeurs in het Duitse ICT-kanaal begon Ebertlang al in 2006 met het ondersteunen van systeemhuizen bij hun transformatie naar MSP’s.

Strategische adviseurs

Nadat de oprichters het management van de distributeur hebben verlaten, zullen zij hen als adviseurs ondersteunen. “We kijken uit naar onze nieuwe functies, waarin we ons meer kunnen richten op strategische kwesties,” aldus Lang over de verandering in het management. Zijn zakenpartner Ebert omschrijft Weber en Zeidler als “opvolgers van hoog kaliber, die ons eigen Ebertlang-DNA kennen, waarderen en consequent verder zullen ontwikkelen”. In het kader van een eerste gezamenlijk project werken zij aan de oprichting van dochterondernemingen in Oostenrijk en Zwitserland, waarvan de opening gepland is voor 2021.

Weber, geboren in 1976, werkte veertien jaar bij archiveringsspecialist Mailstore, waar hij laatstelijk de leiding had over de activiteiten van de Duitse nationale dochteronderneming. De fabrikant werd in 2014 overgenomen door back-upprovider Carbonite, waar de manager sinds 2019 de functie van Vice President EMEA for Operations bekleedt. Beide bedrijven behoren sinds eind 2019 tot de Canadese softwaregigant Open Text.

COO / CFO Zeidler trad begin 2020 in dienst bij Ebertlang van camerafabrikant Leica, eveneens gevestigd in Wetzlar, waar hij eerder leidinggevende functies bekleedde.