Hoe te weten komen bij welke operator een mobiel nummer hoort

Om te weten te komen bij welke operator een telefoonnummer hoort, moet je een code voor het contactnummer zetten. Dit is wat u moet doen

Tot een paar jaar geleden was het makkelijker om te weten van welke operator een telefoonnummer was: u hoefde alleen maar het netnummer te weten en dat was het. Dit is niet langer het geval. Dankzij de portabiliteit is het mogelijk van telefoonmaatschappij te veranderen en toch uw telefoonnummer te behouden. Hierdoor is het praktisch onmogelijk om de operator aan de hand van het netnummer te herkennen.

Als we met ons telefoonabonnement een speciale aanbieding hebben voor de nummers van een telefoonoperator, is het van groot belang te weten tot welke maatschappij het telefoonnummer van een persoon die we bellen, behoort. Door gebruik te maken van ons aanbod kunnen we geld besparen. Gelukkig hebben telefoonmaatschappijen een instrument ter beschikking gesteld waarmee kan worden achterhaald bij welke operator een nummer hoort. Dit is een gratis dienst die iedereen gemakkelijk kan gebruiken. Om van deze dienst gebruik te maken, plaatst u gewoon het kengetal 456 voor het nummer dat u wenst te bellen. Er wordt een gesprek tot stand gebracht en een opgenomen stem vertelt u bij welke operator het nummer hoort. Maar dit is niet de enige manier om te weten te komen tot welk bedrijf een nummer behoort, er zijn ook andere. Hier leest u hoe u kunt achterhalen bij welke operator een mobiel telefoonnummer hoort.

Hoe achterhaalt u bij welke operator een mobiel telefoonnummer hoort met TIM

Als u TIM-gebruiker bent, hoeft u alleen maar de code 456 voor het nummer te zetten dat u wilt bellen om te weten te komen bij welke operator een mobiel telefoonnummer hoort. Een opgenomen stem zal u de naam van de telefoonmaatschappij geven. De dienst is ook actief voor klanten met een vaste lijn: de procedure is hetzelfde, u hoeft alleen de code 456 in te voeren vóór het telefoonnummer.

Als u niet wilt bellen, kunt u de operator ook achterhalen via sms: stuur gewoon een bericht naar 456 met de woorden “info (telefoonnummer)”.

Hoe achterhaalt u de operator van een mobiel nummer met Vodafone

Vodafone-klanten hebben twee manieren om erachter te komen van welke operator een telefoonnummer is. Zij kunnen ofwel de code 456 aan het nummer toevoegen en wachten op het antwoord van de opgenomen stem, ofwel 4563 bellen en de instructies van de dienst volgen. Het is ook mogelijk te achterhalen van welke operator het mobiele nummer is door een sms te sturen naar 4563, waarbij u alleen het te bellen telefoonnummer in het sms-bericht schrijft.

Hoe achterhaalt u de operator van een mobiel nummer met Wind

Met Wind hoeft u alleen maar de code 456 in te voeren vóór het te bellen telefoonnummer om de operator te achterhalen: een opgenomen stem zal u de informatie geven die u zoekt. Voor gebruikers van de vaste lijn van Infostrada ligt dat anders: de code die u moet invoeren vóór het nummer dat u wilt bellen, is iets langer: 1088456.

Hoe achterhaalt u de operator van een mobiel nummer bij Three

Ook als u een Three-gebruiker bent, is de procedure die u moet volgen om de operator van een telefoonnummer te achterhalen altijd dezelfde: u moet de code 456 invoeren vóór het telefoonnummer dat u wilt bellen. Een goed alternatief is toegang tot de 3 Customer Area en gebruik te maken van de dienst “Is het een 3?”, waarmee u kunt achterhalen of een mobiel nummer deel uitmaakt van het Tre-netwerk.

Hoe achterhaalt u de operator van een mobiel nummer met Poste Mobile

Bij virtuele operators verandert het verhaal niet. De procedure is altijd dezelfde. Als u een Poste Mobile-gebruiker bent, hoeft u enkel de code 456 in te voeren voor het nummer dat u wenst te bellen om te weten te komen bij welke operator het hoort.

Hoe de operator van een mobiel nummer achterhalen met Fastweb

Als u een Fastweb-gebruiker bent, is de procedure om te weten te komen bij welke operator een telefoonnummer hoort iets anders: u moet 4563 bellen en de instructies van de ingesproken stem volgen.