Najaarsbeurs Electronic Partner ziet orders sterk toenemen

Op de najaarsbeurs in Düsseldorf presenteerde de vakbeurscoöperatie Electronic Partner de “Best of IFA”. De strategie werkte, het ordervolume steeg met 15 procent ten opzichte van het voorgaande jaar. Bijzondere hoogtepunten waren de partnerschapsovereenkomst met Samsung Electronics, het nieuwe vaste netwerk voor mobiele telefonie en het First Class-concept.

Electronic Partner (EP) kon na de najaarsbeurs van begin september een positieve balans opmaken: het ordervolume steeg met meer dan 15 procent in vergelijking met de najaarsbeurs van vorig jaar. In de bestelbalans namen vooral de grote formaten flatscreentelevisies een toppositie in. Ook notebooks en spelconsoles zoals de Playstation 3 gaven een nieuwe impuls aan het HD-segment. De vereniging was ook tevreden met haar halfjaarresultaten, die een omzetstijging van 6,1 procent te zien gaven.

Het motto van de beurs was “Electronic Partner presents: Best of IFA”. In totaal 14.000 vakbezoekers uit heel Europa informeerden zich over de hoogtepunten bij de meer dan 300 exposanten – vooral met het oog op de kersthandel.

Het “First Class Concept” voor EP brand retailers vierde zijn première. Hier moeten vooral hoogwaardige technologie-artikelen de kooplust van de consument opwekken. Naast de producten omvat het concept ook winkelinrichting en reclame.

Oliver Haubrich, CEO bij EP, en Hans Wienands, Business Director CE bij Samsung Electronics, kondigden een strategische partnerovereenkomst aan. Dit geeft alle EP-dealers de kans om deel te nemen aan het exclusieve verkoopconcept van Samsung en zich te verzekeren van speciale marketingvoorwaarden.

Er zijn ook nieuwe partners in het telecommunicatiesegment. Met “Easy Tel”, het concept voor mobiele vaste netwerken, voltooit de samenwerking op 1 januari 2008 een strategiewijziging. In plaats van de vroegere provider marketing via Debitel, zal EP zich in de toekomst concentreren op het rechtstreeks doen van zaken op het gebied van mobiele telefonie met de netwerkproviders en de full-service provider Freenet. De directe samenwerking zal beginnen met O2.

Naast de bijbehorende marketingmaatregelen, zoals flyers en een maandelijkse TV-spot, omvat het plan ook een klantenbindingsmanager. Met de speciaal voor netwerkmarketing ontwikkelde activeringssoftware DiWi (Dienstewirtschaft) biedt EP bovendien een gebruiksvriendelijk systeem waarmee het contract van de eindklant al in de winkel wordt geactiveerd. De partner ontvangt dan automatisch zijn commissie.

“Het winterseizoen kan komen. Onze leden zijn goed voorbereid,” vat Haubrich samen.

De komende evenementen van de gespecialiseerde handelssamenwerking:

  • 22/23 september 2007 EP in-house tentoonstelling en opening van de uitgebreide logistieke locatie in Augsburg

.