Waarom iPhone oververhit raakt en wat te doen

Erge hoge iPhone-temperaturen kunnen een beveiligingsprobleem voor smartphones worden. Dit is wat u moet doen

Als apps traag zijn, de camera niet reageert, u schermproblemen ondervindt en uw iPhone te warm wordt, kan dat te wijten zijn aan een defecte batterij of hardware zelf. Wij raden u aan uw iPhone naar een Apple Store of een door het bedrijf uit Cupertino erkend servicecentrum te brengen.

De temperatuur van de iPhone is meestal niet te hoog, omdat smartphones, in tegenstelling tot computers, geen interne ventilatoren hebben om de temperatuur van het toestel te verlagen, maar de warmte afvoeren via de metalen structuur die het lichaam van de telefoon ondersteunt. Omgekeerd, als de iPhone te warm is, kan hij breken als gevolg van te hoge temperaturen in het toestel. Dit kan een hardwareprobleem zijn, maar ook software die niet naar behoren werkt.

Hoe te verhelpen

Als uw telefoon snel oververhit raakt, verwijdert u de laatste apps die u hebt gedownload voordat het probleem met de warmte begon. Sommige apps werken misschien niet zoals het hoort en kunnen leiden tot een verhoging van de temperatuur van de overbelaste processor. Als deze methode de situatie niet verbetert, kunt u proberen de standaardinstellingen te herstellen, maar vergeet niet om eerst een back-up van uw gegevens op de telefoon te maken met iCloud. Als dit niet helpt, zit er niets anders op dan zo snel mogelijk naar een Apple Store of een erkend servicecentrum te gaan om het oververhittingsprobleem voor eens en altijd op te lossen.

Hoe koel je je iPhone

Om de telefoon af te koelen en schade te voorkomen, verwijder je het klepje, haal je de oplader uit het stopcontact en zet je de smartphone uit. Vermijd het blazen van koele lucht op de telefoon, omdat te veel koeling condensatie in de telefoon kan veroorzaken, wat de circuits van de iPhone kan beschadigen of vernietigen.