Webex kan nu ook hybride evenementen aan

De Amerikaanse netwerkleverancier Cisco vernieuwt nu zijn samenwerkingsplatform Webex. Met de overname van het evenemententechnologieplatform Socio Labs moeten ook hybride grootschalige evenementen van alle formaten haalbaar worden.

De toekomst is hybride – zowel werk als evenementen. Cisco heeft deze zaak opgepakt en breidt zijn samenwerkingsplatform Webex uit met functionaliteiten voor hybride grootschalige evenementen. Daartoe heeft de netwerkleverancier het evenemententechnologieplatform Socio Labs overgenomen. Met het end-to-end managementplatform van Socio biedt Cisco organisatoren van evenementen alles wat ze nodig hebben voor hybride evenementen van elk type, elke grootte en elk formaat.

Evenementen kunnen zowel via desktop als mobiel worden gevolgd.

Naast de bekende Webex-functies, zoals chats en real-time transcriptie, zijn nu ook functies als livestreaming, sponsoring en geavanceerde analyses beschikbaar. Om ervoor te zorgen dat de gebruikerservaring voor virtuele en persoonlijke deelnemers niet verslapt, is er interactieve networking en een gericht beheer van de deelnemers via gepersonaliseerde en bewaarbare profielen.

De Amerikaanse platformaanbieder Socio is niet de eerste overname in de evenementensector. Onlangs nog heeft Cisco het Sloveense bedrijf Slido overgenomen. Het gelijknamige evenementen- en vergaderplatform biedt interactieve Q&A en enquêtes. Cisco’s doel is om, samen met Socio Labs en de technologie die onlangs van Slido is overgenomen, ook een uitgebreide hybride oplossing voor evenementenbeheer te kunnen leveren met Webex om het publiek erbij te betrekken.