Tiziano Ferro film arriveert op Amazon Prime Video

De documentaire gewijd aan de grote Italiaanse zanger is nu streaming. Uitgebracht op 6 november op Prime Video in meer dan 240 landen wereldwijd. Hier zijn de details

Tiziano Ferro komt op Amazon Prime Video met een documentaire die verhaalt over zijn intense bestaan, met zijn waarheden, moeilijkheden, maar ook de stijgingen en successen. De docu-film komt op 6 november uit in meer dan 240 landen over de hele wereld, waaronder natuurlijk Italië.

De film draagt de eenvoudige titel ‘Ferro’ en is een unieke kans om meer te weten te komen over het bestaan van een van de populairste Italiaanse artiesten ter wereld. Hij zal ook spreken over zijn donkere momenten, zoals de onderdrukking van zijn homoseksualiteit en de onmogelijkheid om zichzelf te accepteren, waardoor hij verslaafd raakte aan alcohol en honderdtien kilo woog. De reis van zelfbewustzijn, liefde, zijn dierbaren en muziek heeft hem gered. De kracht van de documentaire ligt dus juist in het tonen van de licht- en schaduwzijden van het leven van de kunstenaar. Tiziano Ferro zal zich op het kleine scherm in al zijn nuances openbaren, en natuurlijk zullen er clips gewijd worden aan zijn concerten, waaraan jaarlijks honderdduizenden mensen over de hele wereld deelnemen.

Tiziano Ferro: zijn documentaire op Amazon Prime

De documentaire duurt ongeveer anderhalf uur en is geschreven door Federico Giunta in samenwerking met regisseur Beppe Tufarulo, die al naam heeft gemaakt met het regisseren van vele commercials, maar met de docu-film “Ferro” laat hij ook zijn streak als verhalenverteller zien, want hij weet het intense leven van Tiziano Ferro om te zetten in beelden en stills.

De laatste zin van de film is emblematisch om uit te leggen wat er aan het publiek zal worden getoond: “Er is een happy end: het maakt niet uit hoe je valt, het maakt alleen uit hoe je weer opstaat. Als je goed herstelt, zullen ze zich vooral herinneren hoe je weer overeind bent gekomen.”

En inderdaad, Tiziano’s leven leert je hoe je na een aantal zware valpartijen weer overeind moet komen, iets waar iedereen van kan leren, niet alleen de fans.

De belangrijkste scènes van Tiziano Ferro’s docu-film

Scène na scène wordt het publiek meegenomen op een echte “vormingsreis” van de persoon en artiest die we allemaal kennen.

Titian’s was een echt werk dat jaren duurde om zichzelf te accepteren. De onderdrukking van zijn essentie leidde ertoe dat hij verslaafd raakte aan alcohol en dikker werd, tot het punt dat hij zichzelf niet meer herkende vanwege de zwaarlijvigheid die het gevolg was van zijn eetstoornis.

Tiziano Ferro vertelt vervolgens hoe hij erin slaagde om weer op te klimmen, dankzij het besef dat hij een probleem had, tot het vermogen om hulp te vragen. Hij vertelt over zijn deelname aan Anonieme Alcoholisten en zijn liefde voor Victor, met wie hij in een dubbele ceremonie trouwde, in Italië en de Verenigde Staten.

Natuurlijk is er ook veel muziek in de documentaire: van Sanremo tot zijn concerten, er zijn veel momenten die de carrière van de artiest markeren.

Kortom, de ‘Ferro’-documentaire is echt een aanrader voor iedereen, niet alleen voor fans, en is vanaf 6 november beschikbaar op Amazon Prime Video.

Amazon Prime Video is een dienst die deel uitmaakt van Amazons Prime-abonnement, dus je kunt de Tiziano Ferro-documentaire bekijken door je gratis proefabonnement van 30 dagen te activeren door hier te klikken.