Eisen voor een moderne datastrategie

Op de DSX 2021 Data Storage Conference, die op 7 oktober 2021 als virtueel evenement plaatsvindt, zijn Fujitsu en NetApp vertegenwoordigd met een live demo. Sprekers Ingo Kraft en Heiko Kaden spreken over moderne opslaginfrastructuur.

IT-BUSINESS: Mijnheer Kraft, mijnheer Kaden, hoe ziet een moderne en flexibele opslagarchitectuur voor bedrijven eruit?

Ingo Kraft, NetApp

Ingo Kraft, NetApp

Ingo Kraft, NetApp: Ten laatste hebben de drastische uitdagingen voor het bedrijf in het afgelopen jaar, maar ook de algemene technologische verandering, nieuwe technologieën, veranderende en opkomende use-cases, DevOps-ontwikkelingsmethodologieën en hybride bedrijfsmodellen duidelijk aangetoond dat er een enorme omwenteling teweeg moet worden gebracht op het gebied van gegevens die veel verder gaat dan wat traditioneel wordt gedaan.

In de eerste plaats is het duidelijk dat de beschikbaarheid van gegevens op het juiste moment, op de juiste plaats en met de juiste snelheid van essentieel belang is. En dit betekent nu ook dat on-premises en cloudmodellen tot en met multi-cloud reëel zijn en moeten worden beheerd.

Om een dergelijk scenario te kunnen implementeren en exploiteren, is een datastrategie nodig die het mogelijk maakt dat gegevens op het juiste moment, op de juiste plaats en met de juiste snelheid beschikbaar zijn. Een flexibele en open data fabric met effectief datamanagement vormt hiervoor de basis en maakt het mogelijk om file, block en in toenemende mate object storage zowel in het datacenter, maar ook in de edge tot aan gebruik in de cloud(s) aan te bieden, dit centraal te beheren, in hoge mate te automatiseren en er controle over te houden.

Heiko Kaden, Fujitsu

Heiko Kaden, Fujitsu

Heiko Kaden, Fujitsu: In het licht van ingrijpende veranderingen is het vandaag de dag noodzakelijk om IT-processen te vereenvoudigen en te structureren. Vooral wanneer de wereld volledig via het internet draait met cloud en cloud computing. De cloud verandert niet alleen de IT-leveringsmodellen. Ook de zeer dynamisch groeiende hoeveelheden gegevens nemen toe. Eén ding is echter heel duidelijk: de gegevensvolumes nemen voortdurend toe en de traditionele structuren zijn niet ontworpen om aan deze vraag te voldoen. Gegevens worden belangrijker dan ooit tevoren. Ze zijn niet het nieuwe goud, want ze zijn overal. Maar het kan het nieuwe goud worden voor bedrijven die er op de juiste manier gebruik van maken – met een strategie als sleutelelement voor een solide toekomst.

Met dit in het achterhoofd is een beproefde probleemoplossingsstrategie met meer en extra componenten voor bestaande IT-systemen niet langer effectief. De combinatie van inflexibiliteit en complexiteit die het gevolg is van het naast elkaar bestaan van verschillende infrastructuren, gegevens- en toepassingssilo’s, vormt een soort struikelblok voor de ontwikkeling van het bedrijfsleven. Daarom is het des te belangrijker om een solide strategie te ontwikkelen, niet alleen als garantie voor ononderbroken bedrijfsondersteuning, maar ook als motor voor digitale transformatie en een datagestuurde digitale economie.

► Mehr Infos zur DSX 2021 Data Storage Conference

 

.mybutton { background-color:#25691d; display:inline-block; cursor:pointer; color:#ffffff; font-size:15px; padding:13px 31px; width:80%; } .mybutton:hover { background-color:#76b427; } .mybutton:active { position:relative; top:1px; }

 

Und welche Rolle spielt dabei das Datenmanagement?

Kraft: Wie dargelegt, finden wir heute zunehmen eine verteilte Datenhaltung zwischen Edge-Core und Cloud/ Multi Cloud vor. Gecentraliseerd gegevensbeheer, dat routinetaken op operationeel gebied overneemt met ondersteuning van machine learning, maar tegelijkertijd ook waardevolle inzichten verschaft, ondersteunt IT-operaties effectief. Dit omvat gegevensverstrekking voor het schalen en eventueel verschuiven van de werklast, gegevensback-up voor de huidige gegevenstypen, toenemende gegevensvolumes en de vereiste permanente beschikbaarheid van gegevens. Hier bereiken traditionele concepten en architecturen steeds sneller hun grenzen. Het minimaliseren van risico’s door vroegtijdige detectie van anomalieën in gebruikersgedrag die wijzen op mogelijke cyberaanvallen zoals ransomware-aanvallen, maar ook de bescherming van gegevens met de modernste methoden zoals snapshotting, klonen, replicatie en wormfunctionaliteiten helpen de gevaren te voorkomen.

Omdat de informatie-inhoud van gegevens ook steeds meer van invloed is op de naleving van belangrijke compliance-eisen, zijn ook hier geautomatiseerde functionaliteiten nodig, die de verschillende opslaglocaties over fabrikanten en ook hyperscalers heen bieden.

Een groeiende behoefte bij het gebruik van cloudresources is actief kostenbeheer. Vaak worden middelen overbezet of wordt niet het meest efficiënte verbruiksmodel gekozen, dat moet worden geoptimaliseerd. Nieuwe oplossingen zoals SPOT by NetApp richten zich specifiek op ML-gebaseerde optimalisatie van cloudresources en bieden klanten kostenbesparingen tot wel 70 procent. Trouwens, we hebben het bedrijf SPOT overgenomen. Een van de redenen was de uitstekende ervaring die we met onze eigen IT-activiteiten hebben opgedaan.

Kaden:De gezamenlijke NetApp-Fujitsu DDTS (Data-driven Transformation Strategy) biedt een compleet beeld door de basis voor datatransformatie te definiëren en inzicht te krijgen in het IT-, data- en applicatielandschap van onze klanten om eventuele lacunes te identificeren. Daarbij maken wij gebruik van hardware-onafhankelijke Fujitsu IP-tools om een onbevooroordeelde beoordeling te garanderen. Op basis van de korte- en langetermijnvisie van het bedrijf ontwerpen en bouwen we vervolgens een data-architectuur die maximale voordelen oplevert. Dit is een zeer belangrijke stap om ervoor te zorgen dat de adoptie van geavanceerde technologieën zoals AI en IoT de beste resultaten opleveren en de investering waard zijn, aangezien de geleverde waarde sterk afhankelijk is van de onderliggende data.

Wij zorgen voor efficiënt datamanagement – van de netwerkrand tot de kern tot de cloud.

NetApp Data Fabric is een architectuur en een set dataservices die consistente functionaliteit bieden over een reeks eindpunten in on-premises en meerdere cloudomgevingen. Een Data Fabric vereenvoudigt en integreert gegevensbeheer in de cloud en on-premises om digitale transformatie te versnellen. Het levert consistente en geïntegreerde hybride cloud dataservices voor data visibility en inzicht, data toegang en controle, en data bescherming en beveiliging.

NetApp helpt klanten hun Data Fabric te bouwen om Digital Transformation te versnellen.

Hoe werken Fujitsu en NetApp hierbij samen?

Kraft: Fujitsu is een strategische, langdurige, vertrouwde en belangrijke partner voor NetApp – wereldwijd. Een zeer groot aantal regelmatig opgeleide en gecertificeerde specialisten helpen de klanten bij het analyseren van hun behoeften en het implementeren van ideale oplossingen van begin tot eind. Bovenal kunnen onze gezamenlijke bestaande klanten uitstekend profiteren van de nieuwe mogelijkheden hier, aangezien we de integratie van onze continu ontwikkelde systemen in de DataFabric opnemen en de klant de overstap naar andere tools en processen besparen.

Kaden:De uitstekende diensten van het partnerschap tussen Fujitsu en NetApp omvatten infrastructuuroplossingen, servers, opslagsystemen, netwerktechnologieën en software met bijbehorende services, gebundeld in een compleet aanbod – van de edge tot de core tot de cloud. Voor elk toepassingsscenario. Voor middelgrote bedrijven en voor multinationals. Voor iedereen, overal ter wereld.

De strategische samenwerking tussen Fujitsu en NetApp combineert het beste van twee werelden: Fujitsu, een van ’s werelds grootste leveranciers van IT-infrastructuur, en NetApp, een internationale topleverancier van opslag- en datamanagementoplossingen en cloudtechnologieën. Fujitsu und NetApp stellen diese Harmonie aus einer Hand sicher.

Neugierig geworden? Dann melden Sie sich jetzt zur DSX 2021 Data Storage Conference am 7. Oktober 2021 an!

► Zur DSX 2021 Data Storage Conference anmelden

 

.mybutton { background-color:#25691d; display:inline-block; cursor:pointer; color:#ffffff; font-size:15px; padding:13px 31px; width:80%; } .mybutton:hover { background-color:#76b427; } .mybutton:active { position:relative; top:1px; }