S&K en Fujitsu schenken bijenkorven voor verkochte servers

Siewert & Kau schenkt bijenkorven aan een Keuls centrum voor gehandicapten in het kader van de campagne “Hauptsache es humt! Think global – act local”-campagne schenkt Siewert & Kau, samen met Fujitsu, voor elke gekochte server bijenkolonies aan een centrum voor gehandicapten in Keulen. Naast duurzaamheid is lokale hulp belangrijk voor de bedrijven.

Het Gemeentelijk Centrum voor Gehandicapten Dr. Dormagen-Guffanti, dat deel uitmaakt van de Sociale Dienst van Keulen, heeft al 15 jaar bijen. “Voor de mensen die hier worden verzorgd, is dit een baan en een deel van het leven geworden. Het geeft hen een productieve taak en ze kijken elke morgen uit naar de zelfgemaakte honing bij het ontbijt. We geven ook rondleidingen aan omliggende kleuterscholen en scholen,” zegt Margarethe Wrzosek, hoofd van de faciliteit en zelf imker.

Om deze vorm van duurzaamheid te promoten, heeft Siewert & Kau samen met Fujitsu de campagne “Hauptsache es humt! Denk globaal – handel lokaal” campagne. Voor elke aangekochte server schenken de bedrijven een hoogte-eenheid van een bijenkorf aan het Gemeentelijk Centrum voor Gehandicapten. “Servers zijn vierkant, zoemen en zijn stapelbaar. Hetzelfde geldt voor bijenkorven. Wat ligt er dan meer voor de hand dan servers en bijen met elkaar te vergelijken?” legt Markus Hollerbaum van Siewert & Kau uit. Verschillende aangekochte servers vormen samen een complete bijenkorf, inclusief nieuwe bewoners.

Fujitsu werkt al samen met het non-profit IT-bedrijf AfB en ondersteunt de Lebenshilfe Donau-Ries in Nördlingen op het gebied van duurzaamheid. “De laatsten maken voor ons aanvullende pakketten voor onze systemen. Hieruit blijkt dat wij een hoge mate van sociale verantwoordelijkheid op ons nemen. Nog mooier is het dat we met Siewert & Kau, die we vorig jaar als nieuwe distributeur hebben kunnen binnenhalen, zo’n sociaal duurzaam project uitvoeren en dat we ook het aspect ecologie inbrengen. Bovendien kunnen we iets terugdoen voor de mensen die hier wonen,” zegt Nils Ackermann, Account Manager bij Fujitsu.