Fujitsu CEO Rolf Schwirz eruit

De Australiër Rod Vawdrey is interim CEO van Fujitsu Technology Solutions. Het bedrijf maakte bekend dat de vorige CEO Rolf Schwirz het bedrijf om privé-redenen heeft verlaten.

Het nieuws was kort en krachtig dat de vorige CEO Rolf Schwirz Fujitsu Technology Solutions na bijna twee jaar gaat verlaten. De voormalige SAP-man neemt dus net zo verrassend afscheid van de Japanse fabrikant als zijn voorganger Kai Flore, die in juni 2010 zonder opgaaf van redenen de stoel van CEO neerlegde. Desgevraagd door IT-BUSINESS verklaarde een woordvoerster van het bedrijf dat privéredenen debet waren aan het vertrek van Schwirz.

Sinds woensdag is Rod Vawdrey in functie als interim CEO van Fujitsu Technology Solutions. Vawdrey is geen onbekende op het internationale toneel en is sinds april 2011 President van de Global Business Group en Corporate Senior Vice President van Fujitsu Limited. Daarvoor was hij Chief Executive Officer voor Fujitsu Australië. Rod Vawdrey werkt sinds 2003 bij Fujitsu en heeft meer dan 25 jaar ervaring in IT-bedrijven.

De verandering in het leiderschap is enigszins explosief vanwege de timing. Over een paar dagen vindt in München het Fujitsu Forum 2012 plaats. Het evenement, dat als de grootste IT-conferentie in Europa wordt beschouwd, richt zich tot professionele gebruikers, IT-besluitvormers, kanaalpartners en technologiepartners als deelnemers en is van groot belang voor het bedrijf. Volgens eigen informatie van het bedrijf bezochten vorig jaar meer dan 10.000 IT-deskundigen uit de hele wereld het Fujitsu Forum in München.