Carbon copies en hidden carbon copies zijn twee zeer handige functies voor het versturen van groepsmails, hier leest u hoe ze werken en hoe u ze kunt gebruiken
Iedereen weet hoe je een e-mail verstuurt. Het is een relatief eenvoudige taak die we bijna elke dag uitvoeren, op het werk of thuis. Toch zijn velen van ons zeker niet bekend met alle functies van een e-mail box.
We kunnen met een e-mail adres meer doen dan alleen een bericht versturen. Wij moeten bijvoorbeeld het risico van links en bijlagen kennen om onze computerveiligheid te beschermen. Om een groepsgesprek te beheren, kunnen we gebruik maken van de CC- of CCN-functies die in de belangrijkste e-maildiensten aanwezig zijn. Deze twee opties maken het mogelijk hetzelfde bericht naar verschillende personen te sturen, waarbij de e-mailadressen van de door ons geselecteerde geadresseerden zichtbaar blijven of worden verborgen. Er zijn maar een paar klikken nodig om zo’n e-mail te versturen, en het is een eenvoudige handeling die zelfs de minst technisch onderlegde mensen kunnen uitvoeren.
Een e-mail versturen in CC
De CC-functie staat voor carbon copying. Een tamelijk verklarende naam die uitlegt dat het om een identiek bericht gaat dat aan meerdere personen wordt gezonden. Net zoals carbonvellen werden gebruikt om dezelfde tekst te kopiëren. Om een gesprek naar meer dan één persoon te sturen, hoeft u alleen maar, naast de hoofdontvanger(s), enkele e-mailadressen in te vullen in het CC-veld, dat zich net onder de regel met hoofdontvangers van onze e-mail bevindt.
Een e-mail verzenden in CCN
Als u de verschillende e-mailadressen die in uw bericht zijn “gekopieerd” verborgen wilt houden voor de ontvanger, kunt u gebruik maken van CCN, oftewel blind carbon copying. Met andere woorden, een verborgen kopie. Om een bericht met de CCN-optie te verzenden, schrijft u gewoon een nieuwe e-mail en vult u naast het hoofdveld ontvanger ook het CCN-veld in. De regel voor het invoeren van e-mailadressen in CCN bevindt zich net boven de onderwerpregel.