Telegram down: onmogelijk om berichten te versturen en te ontvangen

Telegram down op 16 december, onmogelijk om berichten te versturen en in te loggen op de messaging app: here’s what’s happening

Telegram down op de middag van woensdag, 16 december. Steeds meer gebruikers melden dat het onmogelijk is om berichten te versturen en te ontvangen met de populaire messaging-app, terwijl anderen zelfs niet kunnen inloggen.

De eerste meldingen van een storing in de Telegram-app kwamen rond 14.00 uur op woensdag 16 december binnen, zowel op websites als Downdetector als op sociale netwerken als Twitter. Sommige mensen kunnen zich niet aanmelden bij de berichten-app, terwijl degenen die proberen een bericht te versturen een kloksymbool te zien krijgen, dat probeert te laden en in de wacht blijft staan. Geen uitgaande berichten, noch inkomende berichten tussen contacten. De downtime van Telegram treft niet alleen Italiƫ, maar heel Europa, en het probleem lijkt momenteel de servers van de app te betreffen. Het is een donkere week geweest voor gebruikers, met Google twee keer down in twee dagen, de Italiaanse postdienst en muziek streaming app Spotify ook down.

Telegram down, what’s happening

Diegenen die toegang hebben tot de Telegram app zullen nog steeds geen berichten kunnen versturen. Als u een chat opent met een van de contactpersonen in uw adresboek, ziet u het bericht “Connecting…” in plaats van uw laatste inloggegevens. Als u een bericht probeert te verzenden, ziet u een kloksymbool in plaats van de vinkjes die aangeven dat het bericht is verzonden. Het is dus onmogelijk om zowel berichten van welke aard dan ook te verzenden als te ontvangen: tekst, gifs, foto’s, video’s of spraakberichten.

.