Greenbone en ADN bieden kwetsbaarheidsscans als dienst aan

De in Osnabrück gevestigde beveiligingsprovider Greenbone stelt zijn oplossing voor kwetsbaarheidsbeheer als dienst beschikbaar in samenwerking met de in Bochum gevestigde distributeur ADN. Het gezamenlijke MSP-aanbod is per direct beschikbaar.

Onder het label “Greenbone Managed Service Platform” (GMSP) biedt de beveiligingsleverancier Greenbone Networks zijn software voor vulnerability management aan als een dienst. Het bedrijf uit Osnabrück werkt nauw samen met de in Bochum gevestigde distributeur ADN. Na een succesvolle bètatest is het aanbod, dat gericht is op partners in Duitssprekende landen, nu beschikbaar. Systeemhuizen en MSP’s kunnen het gebruiken om diensten te verlenen zoals het opsporen, beoordelen en elimineren van kwetsbaarheden in de netwerken van hun klanten als een managed security service (MSS).

Naast de kernfunctionaliteit ondersteunt het Greenbone-platform dienstverleners bij het opzetten en beheren van accounts en bij commerciële processen zoals het factureren van klanten voor maandelijkse kosten. De facturering tussen Greenbone of ADN en de MSP’s is gebaseerd op de geanalyseerde IP-adressen. Om partners te helpen bij de onboarding, heeft de distributeur verschillende ondersteuningspakketten voor hen samengesteld. Aangezien het aanbod als white label wordt aangeboden, kunnen zij de dienst onder hun eigen merknaam op de markt brengen.

Als onderdeel van het gezamenlijke project heeft ADN een interface ontwikkeld met Microsofts cloudplatform Azure, waarop het systeem wordt gehost. Dit zorgt ervoor dat de gegevens van de partners en eindklanten in het Amsterdamse datacenter van de hyperscaler blijven en dus in de Europese rechtsruimte. Partners kunnen meer informatie over het MSP-aanbod vinden op de website van de distributeur.

Meer dan 30.000 installaties

De basistechnologie van Greenbone is ontwikkeld in samenwerking met het Duitse federale bureau voor informatiebeveiliging (BSI). Dit resulteerde in het kernproduct van het in 2008 opgerichte bedrijf, de Greenbone Security Manager (GSM), dat inmiddels wereldwijd meer dan 30.000 keer is geïnstalleerd

.