Vilanek treedt in de voetsporen van Spoerr bij Freenet

Na het vertrek van bedrijfsoprichter Eckhard Spoerr bij Freenet heeft de raad van commissarissen Christoph Vilanek benoemd tot nieuwe CEO. Hij begint zijn werkzaamheden in deze functie op 1 mei.

Al vier jaar is Christoph Vilanek werkzaam bij Debitel. Hij was onder meer verantwoordelijk voor de fusie van Freenet en Debitel als lid van het strategieteam. Op 1 mei zal de 41-jarige de hoogste functie in het bedrijf op zich nemen en voorzitter van de raad van bestuur worden.

Een van de grootste successen van Vilanek tijdens zijn periode bij Debitel was de aanzienlijke verlaging van het aantal opzeggingen van klanten en tegelijkertijd de verlaging van de kosten voor klantenbinding. Voordat Vilanek bij de telecommunicatieprovider in dienst trad, werkte hij als telecommunicatieconsultant bij McKinsey.

Voormalig Freenet CEO Eckhard Spoerr verliet het bedrijf in december 2008 na talloze interne ruzies. Joachim Preisig is nog steeds in functie als interim CEO totdat hij het stokje overdraagt aan Vilanek.

>