Tijdens Discover 2021 zal HPE een licht laten schijnen op een nieuwe dienst: Greenlake Vuurtoren om de weg te wijzen door wolkenscholen. Daarnaast kondigt de fabrikant een nieuwe beveiligingsarchitectuur en innovaties in Greenlake Cloud Services aan.
Greenlake Lighthouse is letterlijk een bakenproject voor HPE. Met deze nieuwe dienst, die alle gebieden bestrijkt van edge-, datacenter- en colocatielocaties tot de publieke cloud, biedt HPE een uitgebreid platform voor cloud-native applicaties. De oplossing bouwt voort op HPE Ezmeral, maar is ontworpen om het voor klanten eenvoudiger te maken om het op te zetten en te exploiteren dankzij het modulaire ontwerp en de uitgebreide automatisering van compute-, storage- en netwerkbronnen. Kumar Sreekanti, CTO en software chief bij HPE, zegt over Lighthouse: “Het is modulair, het is flexibel, het is API-gedreven en het heeft de mogelijkheid om elastisch te schalen.” Voor Antonio Neri, CEO van HPE, is dit waar zijn bedrijf profiteert van de voorsprong die het heeft opgebouwd in de dienstensector met Greenlake: “Het gaat om ervaring, niet om technologische widgets. Die ervaring van het samenbrengen van onderdelen is moeilijk te krijgen. Het gebeurt in de softwarelagen en dat is waar HPE al een aantal jaren in investeert.” Greenlake Lighthouse is nu wereldwijd beschikbaar.
Nieuwe clouddiensten
Naast Lighthouse breidt HPE Greenlake Cloud Services uit naar andere sectoren en werkt daarbij nauw samen met partners. Samen met Microsoft brengt HPE Azure Stack HCI en Microsoft SQL Server als een Greenlake-dienst, en samen met Nutanix oplossingen voor VDI en databases. Andere partners zijn onder meer Veeam voor gegevensbescherming, Qumulo voor het beheer van ongestructureerde gegevens, Epic Systems voor de gezondheidszorg, Lusis voor de financiële sector en Splunk voor toepassingen voor risicobeoordeling. Het bedrijf lanceert ook een Greenlake 5G-oplossing voor telecomproviders. HPE breidt ook uit in de HPC- en AI-sector door de overname van Determined AI, een AI-startup die een softwarestack heeft ontwikkeld om AI-modellen sneller te trainen. De eerder aangekondigde oplossing HPE Greenlake voor SAP is nu beschikbaar.
Silicon on-Demand
Samen met Intel heeft HPE een manier ontwikkeld om compute resources granulairder te gebruiken en te factureren. Met Silicon on-Demand kunnen klanten nu naar behoefte afzonderlijke processorkernen flexibel in- of uitschakelen in de servers die via Greenlake worden gebruikt en alleen betalen voor de gebruikte kernen. Ook het gebruik van Optane Persistent Memory is flexibel mogelijk.
HPE integreert deze functies in de nieuwe Compute Cloud Console, die als onderdeel van Greenlake Central een cloudgebaseerde beheerdienst is die taken zoals de provisioning van compute resources en lifecycle management grotendeels automatiseert, van edge locaties tot in de cloud. De Compute Cloud Console maakt gebruik van de AI-ondersteunde engine die al wordt gebruikt voor Aruba Central.
Project Aurora
Met Project Aurora bouwt de fabrikant aan de basis voor een zero-trust architectuur die moet zorgen voor meer veiligheid in Greenlake. Het is bedoeld om de integriteit van hardware, firmware, besturingssystemen en werklasten permanent te controleren. Bedreigingen moeten automatisch worden opgespoord. In combinatie met de open source-projecten SPIFFE en SPIRE, die worden ontwikkeld onder de paraplu van de Cloud Native Computing Foundation en waaraan HPE een belangrijke bijdrage levert, moeten DevOps- en SecDevOps-teams in staat worden gesteld een vertrouwensketen op te zetten tussen softwarediensten op basis van voortdurend geverifieerde hardware. In eerste instantie zal Aurora worden geïntegreerd in Greenlake Lighthouse en later in Greenlake Cloud Services en HPE Ezmeral.