Hoe de Vuelta 2018 in streaming te volgen

Van 25 augustus tot 16 september keert het wielrennen terug met de Vuelta de España, hier zijn de tijden en hoe de Vuelta de España 2018 in streaming te volgen

De derde grote ronde van het wielerseizoen staat voor de deur: de Vuelta a España begint op 25 augustus. Fabio Aru en Vincenzo Nibali strijden om de rode leiderstrui in de Spaanse etappekoers.

De twee Italiaanse renners komen met dezelfde instelling naar de Vuelta: beiden zijn op zoek naar verlossing. De benadering van de Spaanse race, die op 16 september eindigt met de catwalk van Madrid, is echter heel anders geweest voor de twee Italiaanse wielrenners die de Vuelta al eerder wonnen. Na de flop en de terugtrekking uit de Giro d’Italia heeft Aru zijn voorbereiding herzien en is hij in Spanje om het klassement te halen en, waarom niet, om de Vuelta te winnen. Terwijl Nibali in Spanje is om “zijn been terug te vinden”, zoals ze in het jargon zeggen, na het ongelukkige ongeval dat hem dwong zich terug te trekken tijdens de laatste Ronde van Frankrijk. Vincenzo zelf heeft gezegd dat hij in de Vuelta is om te proberen ten minste één etappe te winnen en om zich voor te bereiden op het Wereldkampioenschap op 30 september. Dus hier zijn de schema’s en hoe de Vuelta 2018 te volgen in streaming.

Vuelta van Spanje 2018 wielrennen: tv-schema’s

Zoals gezegd zal de race voor de rode trui van leider van het algemeen klassement van de Vuelta worden verdeeld over 21 verschillende etappes. De eerste op 25 augustus 2018 en de laatste op 16 september. Er zijn twee tijdritten en vijf bergetappes die het klassement zullen bepalen. Dit zijn de drie etappes die het grootste spektakel beloven en in de agenda genoteerd moeten worden: 2 september, de negende etappe van 195 kilometer van Talavera de la Reina-La Covatilla met 20 km slotklim bijna altijd aan 20%; zondag 9 september komt men aan in Lagos de Covadonga, een spectaculaire klim qua landschap en publiek dat na 171 km wedstrijd arriveert; de grote finale voor Madrid op zaterdag 15 september met 6 GPM’s in slechts 105 km. De tijden zullen van dag tot dag verschillen, maar Eurosport, dat de exclusieve rechten op de Vuelta van 2018 heeft, zal elke etappe kunnen volgen vanaf de signatuurmomenten voor de start tot de grondige verslaggeving na de finish.

Hoe de Vuelta van 2018 te bekijken in streaming op Eurosport Player

De Vuelta zal niet “free to air” worden uitgezonden. Het is al jaren geleden dat de Spaanse staatstelevisie de race heeft uitgezonden en fans zijn gedwongen om de Vuelta op betaal-tv te bekijken.

De tv-rechten voor de 2018 Spaanse Vuelta zijn gekocht door Eurosport, dat alle etappes live zal uitzenden op haar kanalen. Voor degenen die druk aan het werk zijn en de race niet live kunnen volgen, is er de mogelijkheid om de 2018 Vuelta live te streamen op Eurosport Player, het online platform van Eurosport. Om toegang te krijgen tot de dienst moet u zich registreren en het jaarlijkse abonnement betalen. Als je geabonneerd bent op Eurosport Player, is het heel eenvoudig om de Vuelta 2018 in streaming te volgen: ga gewoon naar het platform (beschikbaar op computers, smartphones, tablets en smart-tv’s) en klik op de banner van de Vuelta die je op de startpagina vindt: in een paar seconden begint de live-uitzending met het commentaar in het Italiaans.

Hoe de Vuelta 2018 in streaming te volgen op SkyGo

Het aanbod van Eurosport is ook beschikbaar op Sky dankzij de twee kanalen in het schema van de omroeporganisatie. Eurosport 1 en Eurosport 2 zullen de 21 etappes van de Vuelta uitzenden en Sky-klanten zullen deze thuis kunnen volgen. Wie druk aan het werk is of niet thuis is, kan de Vuelta in streaming volgen op SkyGo, het online platform van Sky. Onder de kanalen die op SkyGo aanwezig zijn, bevinden zich namelijk ook die van Eurosport. Om de Vuelta in streaming te bekijken hoeft u alleen maar toegang te krijgen tot de dienst met uw Sky-account en verbinding te maken met het Eurosport-kanaal.

Hoe de Vuelta 2018 in streaming te bekijken op Premium Play

Naast Sky zijn de Eurosport-kanalen ook beschikbaar op Mediaset Premium, de betaal-tv van de digitale ether. Mediaset Premium biedt zijn gebruikers ook een on-demand dienst aan (Premium Play) waarop het mogelijk is sommige kanalen in streaming te bekijken, waaronder Eurosport 1 en Eurosport 2. Door toegang te krijgen tot Premium Play kunnen gebruikers de Vuelta 2018 live streamen zonder een abonnement te hoeven nemen op Eurosport Player.