Hoe het tennistoernooi 2018 van Wimbledon live te bekijken

Van 2 tot en met 15 juli wordt op het Engelse grasveld van Wimbledon de 2018-editie van een van de vier Grand Slams van het tennis gespeeld, hier zijn de tijden en hoe je het in streaming kunt bekijken

Van 2 tot en met 5 juli keert de afspraak met groot tennis terug.In de eerste twee weken van juli verplaatsen de ATP- en WTA-circuits zich namelijk naar de rand van Londen voor de 132e editie van het Winbledon-toernooi. Een niet te missen evenement voor tennisfans, die Winbledon 2018 gratis live zullen kunnen volgen.

Net als de andere Grand Slam-toernooien (het circuit dat de 4 belangrijkste en meest prestigieuze tennistoernooien samenbrengt), zal het Wimbledon-toernooi ook op satellietzenders worden uitgezonden. In dit geval is het Sky dat de exclusieve rechten bezit voor de wedstrijden van het Britse toernooi, met inbegrip van de mogelijkheid om Wimbledon 2018 live te streamen. Abonnees van de satellietzender zullen alle wedstrijden van Wimbledon 2018 gratis kunnen volgen, in de hoop dat de Italiaanse atleten de goede prestaties van Roland Garros zullen kunnen herhalen. In de loting voor Wimbledon 2018 zitten namelijk 9 Italiaanse tennissers (Fabio Fognini, Andreas Seppi, Marco Cecchinato, Paolo Lorenzi, Matteo Berrettini, Stefano Travaglia, Thomas Fabbiano, Lorenzo Sonego en Simone Bolelli) en alleen Camila Giorgi bij de vrouwen.

Wimbledon 2018: tv-schema’s

Zoals gezegd begint het Britse toernooi op 2 juli 2018 voor zowel het enkelspel bij de mannen als het enkelspel bij de vrouwen. In de eerste week van Wimbledon beginnen de wedstrijden van de eerste, tweede en derde ronde om 11.30 uur en 13.00 uur. Op maandag 9 juli begint de vierde ronde en vervolgens vanaf dinsdag 10 juli de kwartfinale bij de vrouwen, die altijd op dezelfde tijden wordt gespeeld, één ’s ochtends en één om 13.00 uur. Op woensdag 11 beginnen de kwartfinales van het mannentoernooi. Dan op donderdag en vrijdag, eerst de halve finales bij de vrouwen en dan de halve finales bij de mannen. Op zaterdag 14 juli vanaf 14.00 uur begint de finale van het enkelspel voor vrouwen en op zondag 15 juli om 14.00 uur begint de finale voor mannen.

Hoe kijk je gratis naar Wimbledon 2018 live streaming

Zoals gezegd kunnen Sky-abonnees gratis naar Wimbledon 2018 live streaming kijken.

Naast live wedstrijden kunnen betaal-tv-abonnees ook interviews, persconferenties en alle diepgaande studioreportages voor en na elke wedstrijd bekijken. Wie het langverwachte Engelse tennistoernooi niet thuis of vanaf de televisie kan volgen, kan dankzij het streamingplatform SkyGo toch elke wedstrijd volgen. Als we een computer hebben, hoeven we alleen maar verbinding te maken met de site van de Sky-dienst, onze inloggegevens in te voeren en vervolgens verbinding te maken met SkySport 2 om Wimbledon te gaan volgen. Als we daarentegen de wedstrijden live willen volgen vanaf een smartphone of tablet, kunnen we naar de onlinesite gaan of de SkyGo-app downloaden om in een paar klikken toegang te krijgen tot SkySport 2 en vervolgens het toernooi op de Engelse grasmat te gaan volgen.