Hoe de standaard apps van Android te veranderen

Met slechts een paar eenvoudige stappen kunt u ervoor kiezen om een andere app voor e-mail of telefoongesprekken te gebruiken dan de voorgeïnstalleerde

Android is, zoals u weet, een zeer flexibel besturingssysteem en geeft gebruikers, zelfs minder ervaren, veel ruimte om hun apparaten aan te passen. Een van deze functies van de groene robot is die waarmee de standaardapplicaties kunnen worden gewijzigd.

In slechts een paar eenvoudige stappen kan worden gekozen of voor het beheren van e-mails of het voeren van telefoongesprekken een andere applicatie moet worden gebruikt dan de standaard geïnstalleerde applicaties. Omdat het een open-source besturingssysteem is, kan elke smartphonefabrikant andere apps installeren. Het is aan de gebruiker om te beslissen of hij ze blijft gebruiken, dan wel vervangt door andere programma’s. Met Nougat, de nieuwste versie van Android, is het veranderen van standaard apps nog eenvoudiger geworden, ook al kan niet iedereen dat. Als u hebt besloten een standaardapp, zoals de sms-app, te wijzigen, leest u hier hoe u dat doet.

Hoe vervangt u standaardapps

Zorg er eerst voor dat u een alternatieve app hebt om de standaardapp mee te vervangen. Zo niet, zoek het in de Google store en installeer het. Nu we dit gedaan hebben, laten we stap voor stap doornemen hoe je een standaard applicatie op Android kunt veranderen. Uiteraard moet u in deze gevallen naar de Android instellingen gaan, net zoals elke keer wanneer u belangrijke systeemwijzigingen aanbrengt. Weet je niet hoe je dat moet doen? Zoek het tandwielpictogram en klik erop. Selecteer vervolgens “Apps” uit de verschillende items in het menu. We zijn er bijna.

Kijk nog eens naar het instellingenpictogram. Als je het gevonden hebt, druk er dan op. U ziet nu een nieuw scherm. Klik op “Standaard instellingen”. Hier hoeft u alleen maar de standaard app categorie te kiezen die gewijzigd moet worden en verder te gaan. Laten we teruggaan naar het vorige voorbeeld. Laten we zeggen dat je de standaard SMS app wilt vervangen. Klik op “Berichten”, kies de nieuwe app en u bent klaar.

Natuurlijk is er geen limiet, u kunt zoveel standaard-apps wijzigen als u wilt. Herhaal gewoon dezelfde procedure.