Dit is IFA 2020

IFA vindt plaats. Weliswaar anders dan we gewend zijn, maar in Berlijn en niet virtueel. Met het concept van IFA 2020 zullen de gezondheid en de veiligheid van de deelnemers een topprioriteit zijn. Tijdens de speciale editie van IFA dit jaar zal rekening worden gehouden met alle eisen die door de Covid 19-pandemie noodzakelijk zijn geworden.

Volgens de gfu zal IFA 2020 voor de consumentenelektronica- en huishoudelijke apparatenindustrie de eerste gelegenheid zijn sinds het uitbreken van de pandemie om nieuwe producten en diensten rechtstreeks aan de media en dus ook aan consumenten en detailhandelaren te presenteren.

Van 3 tot en met 5 september vindt IFA plaats in Berlijn. Deelname is echter alleen mogelijk na inschrijving of op uitnodiging. Dit betekent dat het aantal deelnemers strikt beperkt is.

“Na alle afgelastingen van evenementen in de afgelopen maanden heeft onze industrie dit platform dringend nodig om haar innovaties te presenteren. IFA biedt hiervoor niet alleen het beste moment, maar ook efficiënte mogelijkheden voor deelname,” aldus Jens Heithecker, uitvoerend directeur van IFA Berlijn. Virtuele evenementen zijn nuttig, maar ze missen “de menselijke emotionele band die evenementen zoals IFA Berlijn zo ongelooflijk waardevol maakt”, vervolgt Heithecker. Het concept voor IFA 2020 zal de gezondheid en veiligheid van alle deelnemers waarborgen, in nauwe coördinatie met de bevoegde autoriteiten in Duitsland. De Messe Berlin zal ervoor zorgen dat afstandsregels, een zorgvuldige controle van het aantal deelnemers en andere doeltreffende maatregelen ter bescherming van het publiek kunnen worden gewaarborgd. In verband met de huidige regelgeving zal IFA 2020 niet toegankelijk zijn voor het publiek, maar alleen op uitnodiging.

Vier evenementen – één IFA

De IFA van dit jaar zal bestaan uit vier op zichzelf staande evenementen en er wordt momenteel uitgegaan van niet meer dan 1.000 deelnemers per dag voor elk evenement. Op basis hiervan kunnen de organisatoren een veilige omgeving plannen, in de hoop dat de algemene omstandigheden in de aanloop naar het evenement zullen blijven verbeteren.

IFA Global Press Conference: IFA heeft haar Global Press Conference, die normaal in april wordt gehouden, verplaatst naar september en heeft deze conferentie ontwikkeld tot een wereldwijd platform voor innovatie en technologie. Ongeveer 800 journalisten uit meer dan 50 landen zijn uitgenodigd in Berlijn voor de IFA Global Press Conference, waar fabrikanten hun nieuwste producten en technologieën live en ter plaatse kunnen presenteren.

Alle keynotes en zakelijke persconferenties zullen alleen plaatsvinden op de door IFA gecureerde keynote-podia. Dit houdt ook het aantal productiemedewerkers ter plaatse laag en zorgt ervoor dat de strengste hygiënenormen worden gehandhaafd, zowel op het podium als in de plenaire ruimte voor de media. Naast de persconferenties voor bedrijven zullen er mogelijkheden zijn voor partners uit de industrie om slimme bedrijfspresentaties en merkpresentaties te maken om in interviews en nabesprekingen met vertegenwoordigers van de media naar voren te brengen.

De IFA Opening Keynote zal op 3 september 2020 worden uitgesproken door Cristiano Amon, President van Qualcomm: “Connectiviteit en draadloze technologie zijn nog nooit zo belangrijk geweest. Ik kijk ernaar uit om tijdens de IFA Opening Keynote de laatste ontwikkelingen op het gebied van 5G, AI en andere geavanceerde technologieën te delen die de wereld in deze ongekende tijden en daarna vorm zullen geven.”

IFA Next meets IFA Shift Mobility: Voor de speciale editie van IFA 2020 combineert IFA zijn twee innovatieplatforms – IFA Next en IFA Shift Mobility – in één live-evenement. Het evenement brengt startende technologiebedrijven en bedrijven op het gebied van connected mobility bij elkaar. Het nieuwe platform levert hun dus niet alleen de broodnodige publiciteit op, maar ook belangrijke contacten in de sector. Volgens de gfu wordt dit het belangrijkste evenement van het jaar voor innovators, disruptors, techjournalisten en digitale beïnvloeders om bij te wonen.

IFA Global Markets:In de afgelopen drie jaar is IFA Global Markets uitgegroeid tot het grootste Europese sourcingplatform voor OEM’s en ODM’s. Dit jaar wordt het de eerste sourcing show ter wereld. De boodschap van de industriële partners van IFA was duidelijk: zij hebben een sourcingplatform nodig om hun door de verstoring van de Covid 19-pandemie getroffen toeleveringsketens te herstellen en weer op te bouwen op een toekomstgerichte manier.

IFA Business, Retail and Meeting Lounges: Om fabrikanten een broodnodige gelegenheid te bieden de handel te ontmoeten en ideeën uit te wisselen met zakenpartners in de aanloop naar het drukste verkoopseizoen van het jaar, organiseert IFA Berlijn dit jaar de IFA Business, Retail en Meeting Lounges als ontmoetingsplaats en marktplaats voor industrie en handel.

Virtuele IFA

Aangezien Messe Berlin ervan uit moet gaan dat er tijdens IFA nog steeds geïsoleerde reisbeperkingen zullen gelden, is IFA van plan de evenementen te begeleiden met virtuele streaming- en chatdiensten. Maar ook een beperking van het aantal bezoekers per evenement maakt een digitale IFA Experience noodzakelijk en zinvol, aldus de gfu.