Alleen in geselecteerde verkooppunten: de Surface Pro 3 inclusief accessoires

Vanaf 28 augustus ligt de nieuwe Microsoft-tablet Surface Pro 3 in Duitsland in de winkelschappen. Maar niet bij elke winkelier.

De Surface Pro 3 is sinds juni verkrijgbaar in de VS en Canada. Nu begint de verkoop ook in Duitsland. De vijf varianten van de nieuwe Surface-generatie en de bijbehorende accessoires zijn echter alleen verkrijgbaar bij geselecteerde retailers. Deze omvatten: Media Markt, Saturn, Cyberport, Euronics, Expert, Medimax, Notebooksbillger.de en Otto.

De Surface Pro 3 is geschikt voor mobiel gebruik en is bedoeld ter vervanging van een volwaardige laptop. De toestelgeneratie is lichter en dunner dan zijn voorganger en is uitgerust met een nieuwe, traploos instelbare kickstand. Daarnaast wordt de tablet geleverd met een 12-inch Clear Type Full HD Plus-scherm met hoge resolutie, twee vijf-megapixel HD-camera’s (voor en achter) en een verbeterde batterijduur van maximaal negen uur.

Accessoires

Met de nieuwste varianten van de Surface-familie komt ook een reeks nieuwe accessoires. Een daarvan is de Surface Pen, die moet zorgen voor een natuurlijke schrijfervaring met verbeterde drukgevoeligheid. Dit is reeds in de leveringsomvang begrepen. Als u op de pen drukt, wordt OneNote geopend, zodat u daar direct aantekeningen kunt maken.

Volgens de fabrikant wordt de tablet een volwaardige notebook inclusief toetsenbord wanneer deze in het dock wordt geplaatst met de Surface Pro Type Cover. Het dockingstation stelt bedrijven ook in staat het apparaat als desktopsysteem te gebruiken door uitgebreide interfaces te bieden.

Het dockingstation voor de Surface Pro 3 moet medio september op de Duitse markt beschikbaar zijn en kan tot die tijd in de Microsoft Store worden voorbesteld.

Geïnteresseerden kunnen op IFA 2014 ook een kijkje nemen bij de Surface Pro 3: Het nieuwe apparaat zal te zien zijn op de Intel-stand in hal 16.