Andreas Scheffer leidt de Duitse afhankelijkheid van de AI-chipmaker

Met Andreas Scheffer als nieuwe Territory Manager neemt een veteraan uit de chipindustrie de leiding van de Duitse activiteiten over bij de opkomende AI-specialist Graphcore. De manager was eerder 17 jaar lang hoofd Duitsland bij Xilinx.

Een oude rot in de chipbusiness is nu hoofd Duitsland bij Graphcore, de enige Europese fabrikant van AI-chips. Andreas Scheffer leidt nu de activiteiten van Graphcore Duitsland vanuit München als Territory Manager Central Europe en Automotive EMEA. Het Britse bedrijf is pas in 2016 officieel opgericht en produceert IPU’s (Intelligence Processing Units) die zijn ontworpen voor AI-workloads en complete AI-systemen die bedoeld zijn om een hogere nauwkeurigheid en prestaties te bereiken dan GPU’s. Voor zijn nieuwe functie bij Graphcore was Scheffer 17 jaar lang hoofd Duitsland bij Field Programmable Gate Array (FPGA)-fabrikant Xilinx. Voor Graphcore zal hij ook het partnerprogramma, dat in september van start ging, verder stimuleren.

Samenwerking met Megware

Een van Scheffers eerste officiële daden is het sluiten van een partnerschap met Megware, een technologieleverancier die gespecialiseerd is in high-performance computing. Axel Auweter, CTO bij Megware, verwelkomt de samenwerking en zegt: “Onze reputatie is gebaseerd op het voorzien van onze klanten van de beste tools en technologieën om ervoor te zorgen dat innovators nieuwe ideeën tot leven kunnen brengen en verkopers een concurrentievoordeel kunnen behalen. De samenwerking met Graphcore en de mogelijkheid om hun producten aan te bevelen, zorgt ervoor dat wij onszelf en onze klanten in de voorste gelederen van de technologie houden terwijl we dit spannende AI-avontuur samen voortzetten.” Het in Chemnitz gevestigde Megware zal met de chipfabrikant samenwerken aan de ontwikkeling van oplossingen op basis van Graphcore’s IPU-M2000- en IPU-POD64-systemen voor datacenters. De nieuwe Graphcore Duitsland baas is ook verheugd over de samenwerking: “We kijken uit naar de samenwerking met Megware om Graphcore’s bereik in Duitsland, Zwitserland en Oostenrijk uit te breiden. Onze klanten willen toegang tot de krachtigste AI-computingoplossing – en die krijgen ze nu, terwijl ze blijven werken met een van de meest vertrouwde partners in de industrie.”