Gregor Primus leidt SMB-kanaal bij Microsoft

Als Territory Channel Manager Lead is Gregor Primus nu verantwoordelijk voor de samenwerking met SMB-partners bij Microsoft. In deze functie wordt de 37-jarige gepromoveerd naar het managementteam van de channelorganisatie bij de fabrikant.

Er is een verandering in de SMB-business bij Microsoft Duitsland: Gregor Primus, voorheen verantwoordelijk voor de ontwikkeling van de distributiepartners, neemt met onmiddellijke ingang de verantwoordelijkheid voor de SMB-partnerbusiness over als Territory Channel Manager Lead. In deze functie maakt de 37-jarige deel uit van het managementteam van de One Commercial Partner (OCP) organisatie en rapporteert dus rechtstreeks aan Gregor Bieler, General Manager OCP. Klaus Lang, die voorheen verantwoordelijk was voor de samenwerking met KMO-partners, verlaat Microsoft om een nieuwe professionele uitdaging aan te gaan.

“De KMO-sector biedt een enorm groeipotentieel voor Microsoft”, aldus Primus over zijn nieuwe verantwoordelijkheidsgebied. Digitalisering heeft ook daar een merkbare invloed. Gezien de groeipercentages in de dubbele cijfers is hij ervan overtuigd dat de provider zijn MKB-activiteiten “aanzienlijk kan versnellen”. De manager ziet een bijzondere kans in de generatiewisseling in het mkb, waar meer dan 250.000 bedrijven tegen eind 2020 op zoek zijn naar een opvolger. De nieuwe generatie moet samen met de partners voor de cloud worden gewonnen.

Van ook naar Microsoft

Primus trad in juli 2016 in dienst bij Microsoft en vervulde aanvankelijk de functie van Channel Sales Lead in de toenmalige unit “Small and Mid-Market Solutions & Partners”. Daarvoor was de inwoner van Soest sinds augustus 2013 verantwoordelijk voor Microsoft-zaken bij de distributeur Also. Sinds juni 2015 leidt hij ook de business bij NT Plus, de telecommunicatiedivisie van Also. De afgestudeerde bedrijfskundige begon zijn professionele carrière in 2006 bij Arvato, de dienstenafdeling van Bertelsmann. Primus had sinds 2010 de leiding over de activiteiten van het bedrijf in Roemenië.