De beste plantenverzorgingsapps

Wil je weten welke de beste plantenverzorgingsapps zijn om te downloaden? Lees dit artikel!

Het bewonderen van de schoonheid van de natuur is de eerste stap naar het regenereren van de geest. Bedenk hoeveel emoties kunnen worden gevangen in een bloem of een plant en de pracht die zij om u heen brengen, in uw vensterbank, balkon, terras, moestuin of tuin. Planten vragen tenslotte niet veel, alleen liefde en een beetje zorg. Tegenwoordig is veel van de overgeleverde volkswijsheid verloren gegaan en weten we vaak niet veel meer over de natuur om ons heen. Een baanbrekend systeem dat het technologische heden van vandaag combineert met plantkunde zijn de plantenherkenningsapps voor de verzorging van uw mooie bloemen, uw moestuin en uw fruitbomen. Ontdek de meest aanbevolen apps om te downloaden.

De beste apps voor plantidentificatie

Hoe vaak heb je al een wandeling gemaakt in de natuur of een tocht door het bos en was je gefascineerd door de schoonheid van planten, bomen en bloemen die je niet kent? Misschien heb je ze al eens gezien, herinnerde je ze uit schoolboeken of las je erover in bordspelquizzen, en als je ze dan voor je ziet, gaat je geheugen op hol. Het enige wat u hoeft te doen is uw mobiele apparaat, of het nu een smartphone of iPhone is, meenemen om prachtige panoramafoto’s te maken en om… de natuur om u heen te ontdekken, documenteren en bestuderen.

Download gewoon een aantal gratis applicaties waarmee u, door middel van een geïntegreerd herkenningssysteem, de planten die u om u heen ziet, kunt herkennen en u advies kunt geven over hoe u ze moet verzorgen. Dit zijn eenvoudige en intuïtieve apps, verkrijgbaar in de Android PlayStore en de iOS App Store. Vaak hoeft u de plant die u wilt identificeren alleen maar in beeld te brengen met de camera van uw mobiele apparaat, of in andere gevallen moet u een foto uploaden die u al hebt gemaakt.

PlantNet Plantidentificatie

Een van de beste apps voor plantidentificatie, zeer geliefd bij gebruikers, is PlantNet, gratis beschikbaar op Android en iOS. Ontwikkeld door een consortium van wetenschappers van CIRAD, INRA, INRIA, IRD en het Tela Botanica-netwerk in het kader van een project dat gefinancierd wordt door de Stichting Agropolis. De app is ontworpen om te werken met meer dan 3.700 soorten wilde planten en maakt het niet mogelijk om sier- of tuinbouwplanten te identificeren.

Een tip om de app te optimaliseren is om je foto te richten op een precies deel van de plant, zoals een blad van een boom, een bloem, een vrucht. De app zal u dan een lijst van overeenkomstige planten presenteren en uw foto kan worden gedeeld zodat andere gebruikers kunnen bevestigen dat het identificatieresultaat correct is. Het is dankzij de gemeenschap dat de app in staat is om zijn archief uit te voeren en te blijven verbeteren. De app heeft een zeer goed plantherkenningssysteem, dat ook wordt ondersteund door de bijdrage van Wikipedia-gebruikers.

Garden Answer

Hier is nog een plantherkenningsapp, gratis beschikbaar op zowel Android als iOS. In het Engels, als u ermee vertrouwd bent, identificeert het onmiddellijk meer dan 20.000 soorten, met precieze en gedetailleerde informatie. Neem gewoon een foto en vraag de app wat het is. Garden Answer is ook ontworpen om u te voorzien van nuttige antwoorden over ziekten en insecten die uw planten teisteren. Erg handig voor het onderhouden van uw tuin of groentetuin.

Tuinlabels

Wij bevelen een andere populaire app aan voor het herkennen van bloemen en planten, compatibel met iOS en Android. Of beter gezegd, een echt sociaal netwerk met meer dan 100.000 gebruikers, gericht op tuinliefhebbers, waar je foto’s van planten en bloemen kunt delen, anderen met groene vingers kunt volgen, berichten kunt plaatsen, opmerkingen kunt maken, kunt liken en advies kunt vragen over het beheer van je tuin. Stel gewoon een vraag met de hashtag die het identificeert en krijg hulp van de gemeenschap. Als u upgradet naar Garden Tag Premium, ontvangt u ook een gids voor de specifieke verzorging van uw planten, inclusief video-tutorials.

MyPlants

Voor flatbewoners die vaak vergeten hun balkonplanten te verzorgen in de hectiek van alledag, is er deze beheer-app voor iOS en Android. Het bevat een praktisch schema met herinneringen die u eraan herinneren wanneer u uw favoriete planten water en mest moet geven, niet algemeen, maar naargelang de behoeften van elke plant. Als u advies nodig hebt, kunt u met de app Mijn planten planten planten identificeren en volgen op naam of foto, de soort kiezen op basis van blootstelling aan de zon, bodemtype, gebruik enz.

Ongetwijfeld is bloemen- en plantenverzorging niet zo eenvoudig als het lijkt, het vergt toewijding en doorzettingsvermogen, maar de technologie kan u te hulp komen, gewoon door te kiezen uit de beste apps voor plantherkenning waarmee u nuttige kennis kunt vastleggen en uw groene duim-activiteiten kunt vergemakkelijken.