Wat is en hoe gebruik je Google Dashboard

Wat zijn de functies van Google Dashboard? Hoe meld ik me aan? Lees het artikel!

Het Google Dashboard is een dienst op het Google-platform waarmee u kunt zien welke diensten aan uw account zijn gekoppeld en wat voor persoonsgegevens zij verzamelen.

Wat is Google Dashboard

Voordat je begrijpt hoe je Google Dashboard gebruikt, wat is het? Het is een soort controlecentrum voor het Google-platform, waarmee u al uw accountactiviteiten in detail kunt bekijken, kunt zien welke diensten eraan zijn gekoppeld en kunt zien welke gegevens zijn verzameld als de diensten in kwestie ten minste één keer zijn gebruikt.

Google verzamelt inderdaad gebruikersgegevens om de gebruikerservaring te verbeteren. Zo kunt u bijvoorbeeld in het gedeelte ‘Uw Google-services’ alle services zien die minstens één keer zijn gebruikt en de gegevens die zijn verzameld, of in het gedeelte ‘Web- en app-activiteit’ de gegevens zien die zijn opgeslagen op Google-services en deze beheren.

Hoe krijgt u toegang tot het Google Dashboard

Nu u begrijpt waar dit allemaal over gaat, laten we eens kijken hoe u toegang krijgt tot het Google Dashboard. Dit is een eenvoudige en vrij snelle procedure. U logt in op uw Google-account door op de knop ‘aanmelden’ te klikken en uw wachtwoord in te voeren. Klik vervolgens op uw profielfoto in de rechterbovenhoek en selecteer ‘Uw Google-account beheren’, waarmee u op de hoofdpagina van uw account terechtkomt. U komt dan op de hoofdpagina van uw account. U moet dan naar het gedeelte ‘Gegevens en aanpassingen’ gaan.

U moet dan op de juiste knop klikken om toegang te krijgen tot het prikbord, waarop de diensten en gegevens worden weergegeven die aan uw account zijn gekoppeld. Klik in de sectie ‘Dingen die u doet en maakt’ op ‘Ga naar Google Dashboard’. U kunt het Google Dashboard ook snel openen met Google Chrome. Start de browser, log in en klik op de knop ‘Synchronisatie activeren’ in de rechterbovenhoek

This will synchronise the data associated with your account so that you can view and edit it. Om toegang te krijgen tot het Google-dashboard, klikt u op de foto en selecteert u ‘Beheer uw Google-account’, waarmee u op de hoofdpagina van uw account terechtkomt. Vervolgens gaat u naar de optie ‘Gegevens en aanpassingen’ en vervolgens naar de sectie ‘Dingen die u doet en maakt’ en tot slot naar de sectie ‘Naar Google Dashboard gaan’.

Toegang tot het Google Dashboard vanaf smartphones en tablets

Het is ook mogelijk om toegang te krijgen tot het Google Dashboard vanaf smartphones en tablets, met een procedure die vrijwel identiek is aan die voor de pc. Als u een Android-toestel hebt, hebt u rechtstreeks toegang via het instellingenmenu, voorgesteld door het tandwiel. Klik er gewoon op en klik vervolgens op Google.

Daarna gaat u naar ‘Uw Google-account beheren’, selecteert u ‘Gegevens en aanpassingen’ en klikt u op ‘Wat u doet en maakt’. Het item ‘Ga naar Google Dashboard’ zal dan verschijnen en u kunt er gewoon op klikken om toegang te krijgen tot het dashboard van uw Google-account. U kunt ook toegang krijgen tot Google Dashboard op uw iPhone of iPad, met behulp van een normale browser en volgens dezelfde instructies als op uw PC.