Wat is iPhone Jailbreak

Jailbreaken van een iPhone betekent het verwijderen van de door Apple opgelegde systeembeperkingen op uw smartphone en het installeren van apps uit onofficiële winkels

Jailbreaken is een procedure waarmee u de toegang tot uw iPhone-bestanden kunt ontgrendelen en waarmee u apps kunt installeren uit een andere online markt dan de Apple Store. Door je iPhone, iPad of iPod Tourch te jailbreaken, kun je je Apple apparaat ook personaliseren met tweaks en thema’s die afwijken van de klassieke die het bedrijf uit Mountain View aanbiedt.

Jailbreaking betekent “uit de gevangenis breken”. In zekere zin is het jailbreaken van een iPhone hetzelfde als het verwijderen van het toestel uit de ketenen waarin Apple het heeft gehouden. In vergelijking met Android is het besturingssysteem van de Apple-toestellen (iOS) gesloten, wat betekent dat het onmogelijk is om toepassingen te installeren die niet beschikbaar zijn in de App Store. Bovendien is het vrijwel onmogelijk om wijzigingen in iOS aan te brengen en hoef je alleen maar te wachten op updates van Apple.

Hoewel Jailbreaking een eenvoudige procedure lijkt die de prestaties van Apple-apparaten exponentieel verbetert, is dit in feite niet het geval. Door toegang te krijgen tot de bestanden van het besturingssysteem en applicaties van digitale winkels van derden te installeren, stelt de gebruiker de iPhone bloot aan aanvallen van hackers.

Wat is Jailbreak

Jailbreak is de procedure waarmee de gebruiker de beheerdersstatus op de iPhone kan krijgen en alle door Apple opgelegde blokkades kan opheffen. Het is het zelfde als root op Android. Het Jailbreaken van een iPhone brengt veel voordelen, maar ook nadelen met zich mee. Voordat u besluit uw iPhone te jailbreaken, moet u weten wat het betekent. Het proces van het “loskoppelen” van uw apparaat lijkt misschien eenvoudig, maar u moet toch een geavanceerde kennis van computers hebben.

Hoe Jailbreak werkt

Om een iPhone te jailbreaken, moet u programma’s gebruiken die meestal voor Windows of macOS worden uitgebracht. De meest gebruikte procedure is die waarbij de Cydia applicatie op de smartphone wordt getoond aan het einde van de jailbreak. Dit is een soort toegangspoort tot de beheerdersrechten op het toestel. Door Cydia binnen te gaan, kunnen gebruikers hun toestel aanpassen met nieuwe thema’s en gebruikmaken van tweaks, dat wil zeggen verbeteringen die rechtstreeks van invloed zijn op de broncode van de iPhone.

Door Cydia is het ook mogelijk om applicaties te downloaden die normaal gesproken niet in de App Store te vinden zijn en die het bedrijf uit Cupertino niet in zijn digitale markt heeft opgenomen.

Waarschuwing: niet alle versies van iOS kunnen worden gejailbreakt. Apple brengt voortdurend updates uit om deze praktijk te blokkeren.

Is Jailbreaking legaal?

Jailbreaken is altijd een netelige kwestie. Jailbreaken is niet illegaal, maar als je naar een Apple winkel gaat met een gejailbreakte iPhone, verlies je automatisch je garantie. Je moet je dus bewust zijn van wat je doet voordat je een jailbreak uitvoert.

Nadelen en nadelen van een jailbreak

Zoals met alles, zitten er positieve en negatieve kanten aan een jailbreak. Laten we beginnen met de positieve.

Jailbreaking maakt het, zoals gezegd, mogelijk om applicaties buiten de App Store om te installeren. Een ander voordeel is dat u uw iPhone 100% kunt aanpassen: van pictogrammen tot thema’s, u kunt alles veranderen. Bovendien kunt u met het jailbreaken van de iPhone bepaalde toepassingen verwijderen die u normaal gesproken niet zou kunnen verwijderen.

Aan de nadelen is het meest voor de hand liggende het verlies aan veiligheid. Door te jailbreaken heeft de gebruiker niet langer de bescherming die door Apple wordt geboden. Virussen en malware kunnen verborgen zitten achter apps die van online markten zijn gedownload en door derden zijn ontwikkeld, waardoor de prestaties van de iPhone worden aangetast en de inloggegevens van de gebruiker kunnen worden gestolen. Bovendien zijn apps die via onofficiële onlinewinkels zijn verkregen, niet volgens de specificaties van Apple ontwikkeld en kunnen ze problemen voor de iPhone veroorzaken.