Upgrade voor Toshiba apparaten

Toshiba heeft bekendgemaakt welke van zijn apparaten geüpgraded kunnen worden naar Windows 10. De fabrikant wil de upgrade mogelijk maken voor het merendeel van zijn modellen.

Hardwarefabrikant Toshiba heeft bekendgemaakt welke van zijn apparaten het besturingssysteem van Redmond zullen ontvangen als onderdeel van de lancering van Windows 10. Volgens de aankondiging kunnen alle modellen die Toshiba in 2015 heeft gelanceerd vanaf 29 juli worden geüpdatet naar het nieuwe systeem. Deze upgrade kan tot 12 maanden na de productlancering van Windows 10 gratis worden uitgevoerd.

Hardware en software van de notebooks uit 2015 zijn al afgestemd op de nieuwe Windows 10-functies: Zo hebben sommige modellen twee microfoons en een speciale knop om de digitale assistent Cortana te activeren, die in Windows 10 zal worden opgenomen.

Windows 10 zal vanaf aanstaande woensdag ook beschikbaar zijn voor de meeste Toshiba-modellen uit 2014. Voor apparaten uit 2013 is Toshiba van plan om binnen zes maanden na de lancering van Windows 10 bijgewerkte stuurprogramma’s en andere software te leveren.

Voor meer informatie en data voor het upgraden van afzonderlijke modellen heeft Toshiba een speciale pagina opgezet.