Problemen met de Toshiba Folio 100

Geen Flash, geen Android Market en dus weinig apps – veel klanten hadden spijt van de aanschaf van de Toshiba Folio 100 mini-tablet. Het apparaat werd bij de grote winkelketen Dixons in het Verenigd Koninkrijk uit de schappen gehaald. Toshiba werkt er nu hard aan om de problemen snel op te lossen.

Voorlopig tot zover: in Duitsland is er geen verkoopstop voor de Toshiba minitablet Folio 100, die sinds half november in dit land wordt verkocht, zo maakte Toshiba desgevraagd bekend. De verhuizing staat ter discussie omdat Folio-apparaten tijdelijk uit de schappen zijn gehaald bij Dixons-winkels in het Verenigd Koninkrijk.

De problemen

Bij Toshiba weten ze precies waarom veel Folio-klanten momenteel ontevreden zijn: “De Folio 100 is een tablet in het 10,1-inch formaat en heeft om die reden geen toegang tot de officiële Android Market, aangezien deze is ontworpen voor smartphones en dienovereenkomstig geen apparaten groter dan 7 inch ondersteunt”, zo is van het bedrijf vernomen.

Doordat Folio-gebruikers geen toegang hebben tot de Android-pool van apps, is de selectie van apps nog steeds klein. Als alternatief is “Toshiba Market Place” geïnstalleerd op de Folio, via welke apps beschikbaar zijn. Deze interne app-markt “wordt momenteel nog ontwikkeld en uitgebreid en zal voortdurend worden uitgebreid met nieuwe apps”, aldus Toshiba. Daarnaast is de beschikbaarheid van Flash voor de Folio helaas vertraagd.

De maatregelen

Maar in plaats van te klagen, noemt Toshiba de bovengenoemde problemen bij de naam, stroopt de mouwen op en werkt keihard aan verbeteringen. Een automatische over-the-air update om het flash probleem op te lossen zal naar verwachting binnenkort in de ether verschijnen. Daarnaast worden sinds half december softwarepatches voorbereid, die na voltooiing via het Toshiba Service Station zullen worden verspreid.

Deze patches zijn ook bedoeld om het gebruiksgemak te vergroten en verbeteringen aan te brengen op de volgende gebieden: Multitouch, Video-Playback, Stand-by-Management en Open-GL-Libraries.

Aangezien er in Duitsland geen leveringsstop voor de iPad-concurrent komt en er enkele verbetermaatregelen in gang zijn gezet, verwacht Toshiba hier geen aantasting van de gespecialiseerde handel.