Met Hubshare ontwikkelt M-Files zich verder

Enterprise Content Management gaat – zoals de naam al doet vermoeden – in de eerste plaats over content in het bedrijf. Na de overname van Hubshare richt M-Files zijn aandacht nu meer op de document workflows die ontstaan met externe partijen.

In april van dit jaar heeft ECM (Enterprise Content Management) provider M-Files het bedrijf Hubshare overgenomen en sindsdien geïntegreerd. Partners kunnen hun klanten nieuwe toepassingsgebieden bieden met Hubshare-functionaliteiten. Deze omvatten klantenportalen, extranetten voor diensten of online ondersteuning.

Dirk Treue, Senior Marketing Manager, M-Files

Dirk Treue, Senior Marketing Manager, M-Files

Voor Dirk Treue, Senior Marketing Manager bij M-Files, en de eerste werknemer bij M-Files DACH, opent dit de deur naar een breed spectrum in de projectbusiness.

Wat Hubshare kan doen

Hubshare is een portaal- en werkruimteomgeving waarmee externe belanghebbenden, zoals klanten, partners of leveranciers, kunnen worden geïntegreerd in interne bedrijfsprocessen. Rechtstreeks vanuit M-Files maakt de “Hubshare Hub” documenten, contacten, processen en communicatiestromen beschikbaar via een branded portal. Documenten kunnen dus worden besproken en bewerkt met externe partijen en ook worden ondertekend met juridisch bindende elektronische handtekeningen via Docusign, Adobe Sign en andere aanbieders zoals Skribble.

Zoals gebruikelijk in het M-Files-universum, wordt Hubshare ook volledig via metadata aangestuurd. De workflows erachter en het ontwerp van het portaal worden gemaakt in een low-code omgeving via widgets. “Hierdoor kunnen onze kanaalpartners in zeer korte tijd indrukwekkende oplossingen creëren en hun expertise en waarde toevoegen”, aldus Treue.

Partner Business

Marcel Cramer, Channel Account Manager DACH, M-Files

Marcel Cramer, Channel Account Manager DACH, M-Files

Er worden meer partners gezocht, met name in het gebied rond München en in het Ruhrgebied, vertelt Marcel Cramer, Channel Account Manager DACH bij M-Files, die sinds ongeveer zes maanden aan boord is. “Wij hebben het afgelopen jaar een sterke groei doorgemaakt en het aantal werknemers ten opzichte van het voorgaande jaar verdubbeld tot meer dan 20. Verdere groei is ook gepland voor 2022”, aldus Cramer.

De manager legt uit dat het doelprofiel voor partners oorspronkelijk “ECM-specialisten met een regionale focus” was. Nu worden er steeds meer verkooppartnerships aangegaan met internationaal actieve solution providers, zoals Konica Minolta, Tessi of Iron Mountain, die M-Files in hun projecten ook over de grens verkopen.

Directe verkoop wordt opgebouwd

Daarnaast is M-Files nu ook een team aan het opbouwen voor directe zaken in de DACH-regio, terwijl dit in andere landen al gebruikelijk was. Gedeeltelijk zal het werken volgens het direct-touch model. “Wat de verkoop betreft, zal er geen concurrentie zijn met ons kanaal,” belooft Cramer. Dit wordt bijvoorbeeld ondersteund door de mogelijkheid om projecten te registreren. Bovendien zijn partners vaak bij projecten betrokken als aanbieders van integratie- en ondersteunende diensten.