Cisco ontwikkelt Webex Suite verder

De Amerikaanse netwerkleverancier Cisco breidt zijn unified communication-oplossing Webex Suite uit met vergaderingen, telefonie, messaging en enquêtes. Er wordt ook gezegd dat het evenementen met maximaal 100.000 deelnemers aankan.

De werkwereld is hybride en dit vereist nieuwe werkinstrumenten, want in de toekomst zullen werknemers zowel ter plaatse als op afstand aan conferenties deelnemen. Om aan de eisen voor hybride manieren van werken te voldoen, heeft Cisco de Webex Suite verder ontwikkeld. De samenwerkingssuite integreert vergaderingen, telefonie, messaging en enquêtes in één toepassing. Bovendien kunnen hybride vergaderingen en evenementen met maximaal 100.000 deelnemers worden gehouden via de cloud-gebaseerde UC-oplossing. Het aanbod om grote evenementen via de suite te houden, is mogelijk gemaakt door de recente overname van Socio.

Update voor Webex- van spraakinvoer tot beveiliging

Daarnaast heeft Cisco Webex een paar nieuwe functies gegeven. Met “Alleen mijn stem” kan alleen de spreker worden gehoord. De functie verwijdert de gesprekken van andere niet-betrokkenen op de achtergrond. Met de intelligente camera “People Focus” moeten deelnemers op afstand de lichaamstaal en gezichtsuitdrukkingen van alle personen in een ruimte beter kunnen zien. Bovendien maakt Webex Desk de bediening eenvoudiger door aanraakfuncties en Webex Assistant Skills spraakgestuurde invoer.

En Cisco heeft ook op het gebied van beveiliging een tandje bijgezet: Met Data Loss Prevention (DLP) implementeert de netwerkleverancier realtime bescherming tegen het verlies van gevoelige of vertrouwelijke gegevens in Webex. DLP blokkeert automatisch de chattransmissie of documentuitwisseling van teksten en documenten die voorheen als gevoelig waren geclassificeerd. Dit stelt gebruikers in staat de opslag van vertrouwelijke inhoud in de cloud te verbieden in plaats van moeizaam inhoud te moeten verwijderen nadat deze is geplaatst. Bovendien zullen Europese klanten in de toekomst vrij zijn om hun inhoud binnen de EU te hosten en te verwerken.

Prijsstelling en beschikbaarheid

Volgens de fabrikant is de Webex Suite nu wereldwijd verkrijgbaar tegen 40 procent lagere kosten dan de afzonderlijke oplossingen. In Europa kan Webex Desk nog in juni 2021 worden besteld voor een RRP van US$1.249 (Cloud Edition) en US$2.495 (Standard Edition). De functie “My Voice Only” zal vanaf augustus 2021 beschikbaar zijn en “People Focus” in het vierde kwartaal gratis voor alle abonnees wereldwijd. Enquêtes met “Slido” zijn nu beschikbaar in vergaderingen en zullen binnenkort beschikbaar worden gesteld voor evenementen.