Volledige service uit één hand

Het Cramer systeemhuis biedt al managed service oplossingen voor het netwerk en maakt gebruik van diverse tools. Met de Lancom Management Cloud wordt alles echter eenvoudiger.

Systeemhuis Cramer heeft al vele jaren een nauwe samenwerking met Lancom. Het systeemhuis behaalde al in 2008 de rang van Lancom Solution Partner, het hoogste partnerniveau bij de netwerkfabrikant.

Het systeemhuis biedt zijn meestal middelgrote klanten nu al uitgebreide ondersteuning voor hun netwerk als een beheerservice. Hiervoor gebruiken de technici van Cramer verschillende tools voor uitrol, beheer en monitoring.

Met de Management Cloud van Lancom heeft het systeemhuis nu de beschikking over een tool die niet alleen alle typen netwerkproducten van Lancom dekt, maar ook de configuratie en uitrol veel eenvoudiger moet maken. Lancom heeft zijn SDN-gebaseerde cloudoplossing nog niet officieel gelanceerd, maar voert wel een pilot uit met enkele partners. Het systeemhuis Cramer is een van deze partners.

Aanvullende informatie

Systeemhuis met voorliefde voor producten van eigen bodem

Het systeemhuis Cramer viert in mei van dit jaar zijn 25-jarig bestaan. Op de vier locaties in Hamm, Münster, Kassel en Keulen werken nu bijna 60 medewerkers. Naast Lancom is ook Fujitsu een van de partners. Christian Cramer waardeert het directe contact dat een fabrikant in Duitsland mogelijk maakt.

De private cloud-variant zal domineren

Christian Cramer, bedrijfsleider Systemhaus Cramer

Christian Cramer, bedrijfsleider Systemhaus Cramer

Volgens Christian Cramer, bedrijfsleider van het systeemhuis, zijn zijn technici zeer te spreken over de eigen beheeroplossing van Lancom. Complexe taken, zoals het opzetten van een VPN om een bijkantoor te verbinden met de IT in het hoofdkantoor van een bedrijf, worden nu gedaan met slechts een paar muisklikken. Volgens Cramer behoort het handmatig aanmaken van routes in de beheertools van verschillende apparaten tot het verleden, omdat de Management Cloud het netwerk in zijn geheel vastlegt en configureert met softwaregedefinieerde technieken. Hierdoor wordt het risico van misconfiguraties aanzienlijk beperkt. Bovendien kunnen alle betrokken medewerkers nu werken met slechts één tool waarmee alle taken kunnen worden afgehandeld, vervolgt Cramer. De verschillende toegangsniveaus maken het bovendien mogelijk om de gespecialiseerde technicus volledige toegang te geven tot alle mogelijkheden, de helpdeskmedewerkers slechts een deel en de klant een controlerend overzicht.

Een belangrijk pluspunt, vooral voor klanten uit het midden- en kleinbedrijf, is volgens Carmer het feit dat Lancom een Duits bedrijf is en haar public cloud ook onder Duits recht opereert. Hij gaat er ook van uit dat ongeveer 90 procent van zijn klanten zal kiezen voor de door systeemhuis Cramer gehoste private cloud. De directeur van het systeemhuis ziet de public cloud-optie meer als een geschikte oplossing voor klanten uit kleine bedrijven.