Hoe installeer ik Tivùsat CAM

Van de verschillende manieren om naar Tivùsat-kanalen te kijken, is CAM waarschijnlijk de handigste en een van de goedkoopste. Zo installeert en configureert u het

Om het Tivùsat-platform te gebruiken en alle digitale aardse kanalen te bekijken, en zeven kanalen in 4K, zelfs als het signaal ons gebied niet bereikt, hebben we twee opties: een Tivùsat-gecertificeerde decoder gebruiken die is aangesloten op een tv-toestel, of een Tivùsat-gecertificeerde CAM installeren in een Tivùsat-gecertificeerd tv-toestel (of compatibel met gecertificeerde CAM’s).

Beide opties zijn gemakkelijker uit te voeren dan te beschrijven, vooral de tweede, die ook het voordeel heeft dat hij geen ruimte inneemt in de buurt van het TV-toestel: de CAM wordt direct in het TV-toestel geïnstalleerd. Maar natuurlijk is de eerste stap de Tivùsat CAM te kiezen en aan te schaffen: we vinden er de officiële Tivùsat kaart in en als we dus al een satellietsysteem klaar hebben, hoeven we alleen maar de CAM in het TV-toestel te installeren en dan de kaart erin te steken. Tot slot moet u de CAM via de geleide procedure activeren en kunt u eindelijk kijken naar de kanalen, in HD en 4K, die door dit gratis platform worden uitgezonden.

Tivùsat CAM: wat te controleren voor de installatie

Alle Tivùsat CAM’s zijn hetzelfde qua formaat en technische kenmerken: ze worden door vier verschillende bedrijven op de markt gebracht (Humax, Digiquest, I ZAP en Telesystem), maar ze worden allemaal door hetzelfde bedrijf geproduceerd (SmartDTV). Dus we kunnen niet fout gaan. In plaats daarvan moeten we ervoor zorgen dat onze TV compatibel is met de Tivùsat CAM en om dit te doen hoeven we alleen maar naar https://www.tivusat.tv/pages/prodotti/cam/cam.aspx te gaan, de CAM in kwestie te zoeken en te klikken op “TV’s gecertificeerd of compatibel met deze CAM”. Als alles in orde is, kunnen we verder gaan met de installatie van de Tivùsat CAM.

Hoe installeer je de Tivùsat CAM

De eerste stap voor het installeren van de Tivùsat CAM is het aansluiten van de coaxkabel die afkomstig is van de schotel (die zo gericht moet zijn dat hij het signaal van de Eutelsat 13 East satelliet oppikt). Op dit punt zal men moeten beginnen met het afstemmen van de kanalen, die door de televisietuner zullen worden gevonden, maar nog niet kunnen worden bekeken. Nu moeten we de CAM in de gleuf aan de achterkant van de TV steken (meestal staat er “PCMCIA Card Slot”) en vervolgens de kaart inbrengen die in de CAM-verpakking zit. Nu is er nog de laatste stap om Tivùsat te kijken: de kaart activeren via de geleide procedure op de officiële Tivùsat-website.

Wat te doen als de Tivùsat CAM niet werkt

Als u alle stappen naar de letter hebt gevolgd, dan zou u geen problemen mogen ondervinden. Als de CAM niet werkt, is het eerste wat je moet doen controleren of de CAM correct in de CAM-sleuf is geplaatst. Als de CAM correct lijkt te zijn geplaatst, ga dan naar het “Common Interface” menu van uw TV en controleer of de CAM door de TV wordt herkend. Zo niet, probeer hem dan te verwijderen en opnieuw te plaatsen. Als hij wordt herkend maar nog steeds niet werkt, probeer hem dan te resetten: er zal u om de CAM PIN worden gevraagd. Ten slotte, als u Tivùsat nog steeds niet kunt zien, controleer dan nogmaals de compatibiliteit van uw TV: veel modellen hebben initialen die erg op elkaar lijken, dus het kan zijn dat u een fout hebt gemaakt.