Wat is een set-top box voor digitale terrestrische TV

De set-top box is een minicomputer die op het TV-toestel kan worden aangesloten om digitale terrestrische kanalen te ontvangen. Zo werkt het

De overstap naar digitale terrestrische televisie van de tweede generatie zal voor veel Italianen pijnloos zijn, aangezien hun tv-toestel (of decoder) al compatibel is met de nieuwe DVB-T2-norm. Voor sommigen zal het echter een beetje hoofdpijn veroorzaken omdat hun TV of decoder niet compatibel is. Voor anderen ten slotte kan het de gelegenheid zijn om een kwaliteitssprong te maken door een nieuwe set-top box voor digitale aardse televisie aan te schaffen en deze te combineren met een TV of monitor van een oudere generatie.

Na het TV-toestel met geïntegreerde decoder, na de aparte “stand alone” decoder die naast de TV moet worden geplaatst en na de Tivùsat optie, completeert de set-top box in feite het scala van mogelijke technische keuzes om thuis naar digitale aardse zenders te kijken. U hoeft echter niet te wachten op de komst van DVB-T2: de meeste set-top boxes die vandaag te koop zijn, zijn compatibel met zowel de eerste als de tweede generatie digitaal, zodat een aankoop die vandaag wordt gedaan, niet betekent dat het apparaat morgen moet worden vervangen. Daarom is het vandaag al mogelijk een DVB-T2-compatibele set-top box te kopen voor prijzen vanaf ongeveer 30 euro.

Wat is een set-top box

Een set-top box is niets meer dan een minicomputer die u op uw TV aansluit om inhoud te bekijken en slim te maken of eventueel aan te sluiten op een PC-monitor. Dankzij de geïntegreerde hardware kunnen veel settopboxen Android TV en de vele apps die voor dit besturingssysteem zijn ontwikkeld, draaien. Dankzij hun talrijke aansluitingen, waaronder een ethernetpoort en een Wi-Fi-verbinding, kunnen ze verbinding maken met het internet en Netflix of andere streamingdiensten bekijken. Dankzij de USB-ingangen kunnen zij ook audio/video/foto-inhoud afspelen en beluisteren die wij op gewone geheugensticks hebben opgeslagen.

Hoe gebruik je een set-top box om digitale terrestrische TV te kijken

Sommige, maar niet alle, set-top boxen op de markt integreren ook een ontvanger en decoder voor het digitale terrestrische signaal van DVB (DVB-T2 ook, bijna altijd). Daardoor worden zij een interessant alternatief voor de klassieke decoder, omdat zij meer functies in één apparaat bieden en omdat zij meer vermogen hebben dan traditionele decoders (en gewoonlijk veel meer RAM). Zo is het bijvoorbeeld mogelijk een set-top box met geïntegreerde digitale terrestrische decoder aan te sluiten op een televisietoestel dat niet erg nieuw is, maar wel van goede kwaliteit, om het nieuw leven in te blazen door het slim en veelzijdig te maken. U kunt hetzelfde doen met een PC-monitor door de videokwaliteit ervan te benutten met inhoud uit de ether of van het Web. De echte kracht van een set-top box met geïntegreerde digitale terrestrische televisie is zijn veelzijdigheid.