Galaxy Fold: de flexibele smartphone die verandert in een tablet

De Galaxy Fold, Samsung’s eerste flexibele smartphone, is onthuld. Hier zijn de functies, prijs en releasedatum van de smartphone

Samsung laat de aas meteen vallen. Samsung Unpacked 2019 opent met de Galaxy Fold, de eerste opvouwbare smartphone van het Zuid-Koreaanse bedrijf. Het was het meest geanticipeerde toestel en Samsung wilde geen tijd verliezen. De Galaxy Fold is een smartphone die op zijn eigen manier revolutionair is: hij integreert een dubbel scherm, zodat je de telefoon zowel bij het openen als bij het sluiten kunt gebruiken. De afmetingen zijn vrij royaal, evenals de dikte. Maar voor de eerste opvouwbare smartphone lijkt het optimalisatiewerk echt goed te zijn.

De Galaxy Fold heeft niet alleen een flexibel display, maar heeft ook een echt top spec sheet. Hij wordt aangedreven door een Snapdragon 855-processor met 12 GB RAM en 1 TB aan interne opslag, waarmee hij in de buurt komt van elke topcomputer. Samsung heeft ook veel werk verricht aan de grafische interface om het gebruik van alle belangrijke applicaties te optimaliseren. Het zal mogelijk zijn een toepassing te gebruiken op het externe scherm en deze verder te gebruiken op het interne flexibele scherm. Dit is slechts een van de vele functies die het Zuid-Koreaanse bedrijf heeft ontwikkeld voor de Galaxy Fold.

Features Galaxy Fold

Het toestel heeft een unieke vormfactor. Dankzij een AMOLED-scherm van een speciaal materiaal en een uniek openingssysteem dat lang meegaat, kan het toestel in tweeën worden gevouwen alsof het een boek is. Het externe scherm is 4,6 inch met HD+ resolutie. Het interne flexibele display heeft een diagonaal van 7,3 inch (iets minder dan een tablet) en een QuadHD+ resolutie. Hij wordt aangedreven door een Snapdragon 855-processor met 12 GB RAM en tot 1 TB aan interne opslag om topprestaties te garanderen. Het camera compartiment is ook erg interessant. De smartphone is uitgerust met zes fotosensoren, zodat u op elk moment foto’s kunt nemen, of het toestel nu gesloten of open is. Drie camera’s bevinden zich aan de binnenkant van de smartphone (16MP, 12MP en 12MP telefoto sensoren), terwijl de andere drie zich aan de buitenkant bevinden (10MP, 10MP en 8MP).

De vingerafdruksensor bevindt zich aan de zijkant, terwijl de batterijen gelijk verdeeld zijn over de twee zijkanten van de smartphone. In totaal bieden de batterijen een vermogen van 4800mAh.

Een nieuwe gebruikerservaring

Samsung heeft hard gewerkt om gebruikers een nieuwe gebruikerservaring te bieden. De smartphone is voorzien van “App Continuity”-technologie waarmee gebruikers dezelfde applicatie kunnen blijven gebruiken op zowel het externe als het interne scherm. Als u bijvoorbeeld onderweg bent en Google Maps moet gebruiken, kunt u de toepassing starten vanaf het externe scherm, de smartphone openen en deze verder gebruiken vanaf het interne flexibele display. Het 7,3-inch paneel maakt het ook mogelijk om tot drie apps tegelijk te gebruiken, iets wat tot nu toe op geen enkele smartphone mogelijk was. De Galaxy Fold kan ook via Samsung DeX op een computer worden aangesloten.

Prijs en releasedatum Galaxy Fold in Italië

Het toestel komt niet meteen naar Europa: het is wachten tot juni. Het pijnpunt van de Galaxy Fold is de prijs: het toestel gaat meer dan €2000 kosten.