Vodafone remodelling: verhogingen vast netwerk vanaf vandaag

De operator is begonnen met een campagne van tariefverhogingen die enkele maanden zal duren. Ter compensatie krijgen gebruikers 30 gratis gigabytes op hun sim

Na TIM verhoogt ook Vodafone de prijs van zijn vaste aanbiedingen: vanaf gisteren, 7 juli 2019, is namelijk een prijsverhoging van €2,99 per maand ingegaan. De tariefherziening vindt plaats bij de eerste nuttige vernieuwing, treft niet alle klanten en zal worden gevolgd door verdere herwijzigingen van juli tot september.

Met deze herwijziging zullen degenen die de aanbiedingen Internet Unlimited, Internet Unlimited +, Internet & TV Sport, Vodafone One en Vodafone One Pro TV hebben geactiveerd in de periode tussen 25 maart 2018 en 30 november 2018 te maken krijgen met de maandelijkse prijsverhoging. Degenen die het contract voor en na deze data hebben ondertekend, behouden de huidige prijs. Maar vergeet niet dat er vorig jaar, in november, al een herschikking was voor klanten van vóór 25 maart 2018. Voor iedereen houdt de contractuele wijziging echter een toeslag van 2,99 euro per maand in en gaat zij gepaard met een compenserende aanbieding, die echter geen betrekking heeft op het vaste maar op het mobiele netwerk.

Andere remodulaties op komst

Als de remodulatie van 7 juli pas bij de volgende verlenging in werking treedt, moet gezegd worden dat er binnenkort andere prijsverhogingen voor Vodafone-klanten op komst zullen zijn. Het begint op 23 juli voor TeleTu-klanten, en keert op 1 augustus terug voor Vodafone-klanten (activeringen van vóór 25 maart 2018).

SIM-compensaties

Om de prijsstijging van vaste abonnementen gedeeltelijk te compenseren, biedt Vodafone zijn klanten de kans om de Extra 30 Giga-actie op hun Vodafone-sim te activeren, d.w.z. 30 gig gratis data per maand gedurende een onbeperkte periode op het 4,5G-netwerk. Deze promotie moet vóór 15 oktober 2019 worden aangevraagd, via een speciale pagina op de website van Vodafone.

Wijzigingen voor investeringen

Vodafone zegt dat de contractuele wijzigingen, en de daaruit voortvloeiende verhoging van de maandelijkse prijs die gebruikers betalen, noodzakelijk zijn: ze zullen worden gebruikt om de kosten van nieuwe investeringen in het netwerk te dekken en de kwaliteit van bestaande diensten te verhogen.

Hoe een wijziging van het contract te weigeren

Zoals in de verordening is bepaald, kunnen klanten een wijziging van het contract weigeren zonder boetes of deactiveringskosten te moeten betalen. Dit kan tot de laatste dag van de geldigheid van de vorige economische voorwaarden, door een aangetekende brief te sturen naar de klantendienst van Vodafone of een PEC naar [email protected]. Of door de klantendienst te bellen en met een operator te spreken of door het juiste formulier in te vullen in een fysieke Vodafone-winkel.