Vodafone, nieuwe herlaadverlagingen komen eraan: wat verandert er voor gebruikers

Vodafone schaft de €20 herlaadverlaging bijna volledig af om plaats te maken voor de €20 Giga Ricarica. Hier is wat er verandert voor gebruikers en waar ze op moeten letten

Nieuwe opwaarderingen, oud systeem: Vodafone schaft de standaard 20 euro opwaardering af en vervangt het door de Giga Ricarica 20, die voor de prijs van 20 euro 19 euro aan verkeer biedt en een betaalde promotie bestaande uit 5 GB extra data voor een maand.

De nieuwe Giga Ricarica 20 is sinds een paar dagen verkrijgbaar in fysieke winkels, tabakswinkels, bars en Lottomatica en SisalPay punten. Vanaf 14 juli 2020 is de Giga Ricarica 20 ook verkrijgbaar via “opladen aan de kassa”, een functie waarmee het mogelijk is de kosten van de oplaadbeurt op de kassabon van de supermarkt te vermelden. Vanaf vandaag is het ook mogelijk om een standaardherlaadbeurt van 13 euro (met 13 euro echt verkeer) te kopen via de “herlaadbeurt aan de kassa”. Tot slot is de standaard opwaardering van 20 euro niet langer beschikbaar in de My Vodafone app.

Ontdek en vergelijk andere aanbiedingen voor uw smartphone:

Giga Ricarica: alle aanbiedingen van dit moment

Tot nu toe zijn er drie aanbiedingen voor de Vodafone Giga Ricarica: de eerste, Giga Ricarica 5, kost 5 euro en biedt 4 euro telefoonverkeer plus 5 gig aan dataverkeer; de tweede, Giga Ricarica 10, kost 10 euro en biedt 9 euro telefoonverkeer plus 5 gig aan dataverkeer; de derde, Giga Ricarica 20, kost 20 euro en biedt 19 euro telefoonverkeer plus 5 gig aan dataverkeer. Het extra dataverkeer kan worden verzameld als u binnen 24 uur twee Giga Ricarica koopt.

Vodafone Herladen: €20 alleen met PIN in clear

De standaard Vodafone herlaadbeurt van €20 is niet helemaal verdwenen: er is nog steeds een herlaadmethode, die van “PIN in clear”, waarmee u €20 kunt uitgeven en €20 aan echt dataverkeer hebt. Met de duidelijke PIN-code (die ook beschikbaar is in coupures van 5 en 10 euro) drukt de handelaar een ontvangstbewijs af met een cijfercode van 16 cijfers. De gebruiker moet dan 42010 bellen en deze code doorgeven om de opwaardering te voltooien.

Agcom tegen speciale opwaarderingen

Ten slotte zij eraan herinnerd dat dit soort “speciale” opwaarderingen, waarbij het betaalde bedrag niet precies overeenkomt met het aangeboden verkeer, al geruime tijd in het vizier van AGCOM, de Italiaanse markt- en mededingingsautoriteit, is. De AGCOM heeft Tim, Vodafone en Wind in december 2019 gewaarschuwd deze opwaarderingen niet langer aan te bieden. Vodafone reageerde niet door de Giga Ricarica af te schaffen, maar door de standaard herlaadbeurten weer in te voeren en een terugbetalingsprocedure aan te bieden als de gebruiker bewijst dat hij per ongeluk een Giga herlaadbeurt heeft uitgevoerd in plaats van een normale.