Bij Lenovo staat IT voor Intelligent Transformation

Lenovo herinterpreteert IT. Volgens onze gastauteurs Mirco Krebs en Dieter Stehle, beiden senior managers bij de fabrikant, kan slimme technologie bijdragen tot een betere wereld. Lenovo is sponsor van de IT Executive Summit 2020.

Wij geloven dat technologie kan helpen de grootste uitdagingen van onze tijd op te lossen en een betere samenleving voor iedereen te creëren – een meer inclusieve, betrouwbare en duurzame digitale samenleving. Daarom staat bij Lenovo het acroniem IT niet langer alleen voor informatietechnologie, maar ook voor “Intelligent Transformation”, een transformatie die wordt aangedreven door Big Data, Cloud en AI.

Wij hebben een wereld voor ogen waarin elk apparaat intelligent is, waarin pc’s, tablets, smartphones, slimme luidsprekers en slimme tv’s in staat zijn om inhoud, diensten en de beste gebruikerservaring te leveren door verbinding te maken met de Cloud. Enerzijds zal dit het leven gemakkelijker en beter maken, en anderzijds zullen wij productiever en efficiënter kunnen werken. Dit is een overgang naar een nieuw tijdperk van personal computing, dat wij de transformatie “apparaat + cloud” noemen. Om dit te ondersteunen wordt de datacenterinfrastructuur in combinatie met de cloud steeds wendbaarder, flexibeler en intelligenter. Dit is wat wij “Infrastructuur + Cloud”-transformatie noemen.

Moderne werkplek

Deze digitale samenleving zal niet van de ene op de andere dag tot stand komen. Een belangrijke mijlpaal op deze weg is de transformatie van de werkplek. De volgende generatie werknemers is mobieler dan ooit en verwacht veel van de technologie waarmee ze elke dag werken. Ze verwachten slanke, stijlvolle en zeer mobiele apparaten die zijn toegesneden op het bedrijfsleven, met ingebouwde beveiligingsfuncties en een lange batterijlevensduur.

Natuurlijk hebben ze behoefte aan veelzijdige connectiviteit en zijn ze op zoek naar functies die hun werkervaring verbeteren, zoals eenvoudige, op gebaren gebaseerde bediening en krachtige audio- en videomogelijkheden. Samenwerking en communicatie zijn meer dan ooit de sleutels tot een succesvol zakenleven. Om hier altijd en overal klaar voor te zijn, moeten apparaten zijn uitgerust met ultra-high definition video en de nieuwste WiFi voor snelle verbindingen. Op kantoor kunnen AR-apparaten elke vergaderruimte omtoveren tot een slimmere omgeving.

Slimmere beveiliging moet op de achtergrond werken en gebruikers in realtime uitgebreide bescherming bieden tegen cyberdreigingen, zonder de productiviteit in de weg te staan. Gebruikers kunnen ook op andere manieren worden beschermd, zoals met een geïntegreerde cameradeksel dat bescherming biedt tegen nieuwsgierige blikken of een automatische schermvergrendeling die wordt geactiveerd wanneer gebruikers zich van hun notebook verwijderen.

Bedrijven die investeren in slimmere technologieën, van krachtige notebooks tot ruimtebesparende werkstations en oplossingen voor videoconferencing, profiteren direct van een hogere productiviteit van werknemers en een betere samenwerking tussen individuen en teams.

Aanvullende informatie

Over de IT-Executive Summit 2020

Hoe de ICT-business verandert in een steeds volatielere en complexere markt is het onderwerp van de IT-Executive Summit 2020. Vogel IT-Akademie nodigt opnieuw directieleden en managing directors van de belangrijkste systeemhuizen, ICT-dienstverleners, managed service providers en distributeurs uit voor het evenement, dat als motto heeft “Enabling Future Economy in a Digital Age”. De nadruk zal liggen op de uitwisseling met deskundigen uit het bedrijfsleven en de wetenschap over de concurrentiesituatie en de geschoolde arbeid, over nieuwe technologieconcepten en leveringsmodellen, over de gevolgen van de verzwakkende economie voor de ICT-markt en nog veel meer. De IT Executive Summit vindt dit jaar plaats op 5 en 6 maart in Schlosshotel Kronberg (Taunus). Het evenement wordt ondersteund door Fujitsu, Hewlett Packard Enterprise (HPE), Kaspersky, Lenovo en MRM Distribution.

Heeft u interesse in de agenda van de IT-Executive Summit, informatie over het evenement of deelname? Neem dan contact met ons op via e-mail!

Smart Datacenter

Intelligente apparaten vereisen een intelligente infrastructuur die computer-, opslag- en netwerkvermogen biedt om ze op een betrouwbare, snelle, flexibele en schaalbare manier te ondersteunen. IT moet zich ontwikkelen tot een wendbare dienstverlener voor bedrijven en de samenleving. De cloud kan voor veel bedrijven het antwoord zijn op deze uitdaging. Maar er bestaat niet zoiets als één cloud: elk bedrijf heeft zijn eigen eisen op het gebied van beveiliging, schaalbaarheid en wendbaarheid.

Daarom helpt Lenovo zijn partners bij het vinden van slimme, op maat gemaakte cloudoplossingen voor hun klanten. Onze expertise op het gebied van cloudtransformatie omvat het ontwikkelen van een robuuste cloudstrategie, het selecteren van de juiste technologieën en leveranciers, en het helpen bij het implementeren van infrastructuur en het doorlopend beheren van resources om de weg te effenen voor een digitale samenleving met slimme technologie voor iedereen.