Eén partnerprogramma voor alle B2B-gebieden

Canon heeft zijn partnerprogramma grondig vernieuwd. Het volgt nu de holistische B2B-organisatiestructuur van het partnerkanaal en definieert zeven verschillende competenties en vier partnerniveaus.

Aan het begin van het jaar introduceerde Canon een holistische, indirecte verkoopstructuur voor haar B2B-business, via welke het volledige B2B-portfolio van de fabrikant toegankelijk is voor alle partners. Tijdens de Partner Convention die dit jaar in het hoofdkantoor van Canon in Krefeld werd gehouden, presenteerde Hajo Soldan, Director B2B Partner Channel, het nieuwe partnerprogramma, dat past binnen de strategie, aan de ongeveer 80 aanwezige partners.

Het laagste niveau van het nieuwe programma is het partnerniveau. Daarboven bevinden zich de niveaus Zilver en Goud. Binnen deze niveaus kunnen dealers en systeemhuizen zich kwalificeren in een totaal van zeven competenties door het behalen van kwalitatieve en kwantitatieve criteria op de verschillende B2B-bedrijfsgebieden. Boven het Gold-niveau is er een Premium-niveau met Platina of CBC-Onafhankelijke status. Partners kunnen dit niveau bereiken door maximale knowhow in ten minste twee gouden competenties, alsmede voortdurende groei en “grote inzet”. Een onderdeel van het partnerprogramma is een 360-graden sales assessment voor alle B2B-productgebieden, waarbij een partner wordt beoordeeld op zijn omzet uit alle geautoriseerde bronnen van Canon Duitsland. Dit omvat erkende distributie.

Eén contactpersoon

Zelfs met meerdere productcertificeringen hebben partners een Business Development Manager als centrale contactpersoon, maar hebben ze ook toegang tot de kennis van productspecialisten. Een wervings-, trainings- en opleidingsprogramma is ontworpen om partners te ondersteunen bij de werving van nieuw verkooppersoneel.

Hajo Soldan, directeur van het B2B Partner Channel vat het partnerprogramma als volgt samen: “Het partnerprogramma draagt bij aan wederzijds succes in een snel veranderende marktsituatie. Canon’s uitgebreide B2B-productportfolio, dat niet alleen printers, multifunctionele apparaten en scanners omvat, maar ook een breed scala aan oplossingen voor invoer, uitvoer, workflow en documentbeheer, maakt Canon tot de ideale partner als het gaat om digitalisering. Bij ons krijgt de klant holistische oplossingen uit één enkele bron. Ik kijk uit naar een constructieve samenwerking met onze partners”. Het nieuwe programma gaat van start op 1 juli 2018.