Cherry wordt gekocht door Genui en het management

Cherry, fabrikant voor computer-invoerapparaten heeft een nieuwe eigenaar. Genui koopt het bedrijf samen met het management van Cherry.

De Duitse investeringsmaatschappij Genui koopt samen met het management van Cherry de Cherry Group van het technologieconcern ZF Friedrichshafen AG.

“We hechtten zeer veel belang aan het vinden van een nieuwe eigenaar voor Cherry die het bedrijf en zijn werknemers een stabiel toekomstperspectief biedt”, aldus Michael Hankel, het voor Cherry verantwoordelijke directielid van ZF. “Genui biedt dit perspectief en is daarom een uitstekende partner voor Cherry”. ZF wil zich nog meer concentreren op zijn kernactiviteiten en daarom is de volledige verkoop van de volledige dochteronderneming een logische stap, zei hij. De Cherry Group, die vorig jaar een omzet van ongeveer 80 miljoen euro behaalde, heeft wereldwijd 380 mensen in dienst, waarvan 280 in het hoofdkantoor in Auerbach in de Oberpfalz.

In de loop van de overname zullen de twee ondernemers Hartmut Jenner en Joachim Coers in de toekomst als adviserende leden van de raad van bestuur optreden en het Cherry-management adviseren.

De overname, waarvoor geen wettelijke goedkeuringen vereist zijn, zal naar verwachting voor eind november van dit jaar worden afgerond. De partijen zijn overeengekomen de koopprijs niet bekend te maken.