Intra2net herziet licentiemodel

Intra2nets nieuwe licentiemodel moeten partners kunnen profiteren van een duidelijkere prijsstructuur met vaste gebruikerspakketten. De prijzen op instapniveau zijn verlaagd, waardoor het aanbod als alternatief voor cloud-aanbiedingen in de markt moet komen.

Groupware- en beveiligingsspecialist Intra2net stelt in zijn nieuwe licentiemodel vaste gebruikerspakketten vast. Voor bedrijven met vijf tot 100 gebruikers zijn tien licentiepakketten beschikbaar in een bijzonder trapsgewijze gradatie. Partners moeten de ESD-licenties dus gemakkelijker, sneller en veiliger kunnen bestellen. Voor grotere installaties met meer dan 100 gebruikers zal de klassieke hoeveelheidsschaal worden toegepast.

Kleinere licentiepakketten zullen goedkoper zijn en moeten dus aantrekkelijk worden als alternatief voor cloud-aanbiedingen. “Door de afschaffing van het Privacy Shield kiezen veel kleine bedrijven weer steeds vaker voor on-premises oplossingen”, weet Steffen Jarosch, CEO van Intra2net AG. Over het geheel genomen liggen de instapprijzen, afhankelijk van het gekozen softwarepakket, tot 34 procent lager. Intra2net blijft zich baseren op klassieke, onbeperkt lopende aankooplicenties.

Naast het groupware-pakket “Business Server” biedt Intra2net ook de basisbeveiliging “Network Security” en de oplossing voor uniform dreigingsbeheer “Security Gateway”. De software kan worden gebruikt op de door Intra2net aangeboden appliances, op de eigen x64-hardware of als virtuele machine. Geïnteresseerde partners kunnen meer informatie over het nieuwe licentiemodel vinden op www.intra2net.com/de/products/licensing.