Ingram Micro voegt Nutanix toe aan zijn portfolio

Vanaf nu zal Ingram Micro het volledige portfolio van Nutanix distribueren. Zowel voor de datacenter, HCI en storage specialist als voor de broadliner ligt de focus op het ondersteunen van partners naar meer consulting en services.

Nutanix en Ingram Micro hebben het sales partnership aangekondigd. Vanaf nu kunnen partners het volledige Nutanix-portfolio via de broadliner aanschaffen. De nadruk ligt op de oplossingen voor hyperconvergente infrastructuren (HCI). Deze zijn ontworpen om klanten te helpen alle interne en externe IT-resources centraal te beheren. Applicaties en diensten in de multi-cloud kunnen met Nutanix van de ene omgeving naar de andere worden overgezet, net als licenties en abonnementen. Bedrijven kunnen zo automatisch de optimale omgeving voor hun workloads selecteren.

Nutanix heeft onlangs zijn Elevate-partnerprogramma uitgebreid met serviceproviders, waaronder cloudproviders en MSP’s. Met HCI-software kunnen providers die deelnemen aan het Elevate-programma nu snel diensten implementeren en schalen in private, hybride en multicloud-omgevingen. Zij kunnen Nutanix-softwarelicenties gebruiken in hun eigen datacenter, bij hun klanten of in de publieke cloud, bijvoorbeeld op Nutanix-clusters op AWS of AWS GovCloud. Ingram Micro is al lange tijd partner van AWS en Microsoft Azure en heeft dus de bijbehorende knowhow over de Nutanix-besturingsmodellen voor de hybride multi-cloud. In een multi-vendor solution centre biedt Ingram ook een infrastructuur waarop proofs of concepts (PoC) worden uitgevoerd voor nieuwe en bestaande partners. Nutanix werkt momenteel ook aan ondersteuning voor Azure.

Thomas Huber, Director Channel & OEM Sales Germany and Austria at Nutanix

Thomas Huber, Director Channel & OEM Sales Germany and Austria at Nutanix

Met hun overeenkomst richten beide contractuele partners zich op de ontwikkeling van partners naar meer consulting en services. Kanaalpartners moeten zich in deze richting ontwikkelen, benadrukt Thomas Huber, Director Channel & OEM Sales bij Nutanix in Duitsland en Oostenrijk. “Op dit pad ondersteunen we bij Nutanix onze partners in het kanaal waar en hoe we maar kunnen. Als distributeur volgt Ingram Micro dezelfde filosofie als wij. Onze Elevate solution partners hebben dus weer een sterke partner aan hun zijde in hun transformatie”. Naast Ingram Micro hebben ook Tech Data en TIM Nutanix in hun portfolio voor Duitse distributie.