Eberhard Macziol verlaat Fritz & Macziol

De mede-oprichter van Fritz & Macziol, Eberhard Macziol, verlaat de ondernemingsgroep wegens interne meningsverschillen. Hij draagt zijn verantwoordelijkheden over aan Infoma-directeur Oliver Couvigny.

Omwille van meningsverschillen over de toekomstige leiding van de bedrijvengroep Fritz & Macziol (F&M) verlaat mede-oprichter Eberhard Macziol na een gezamenlijke stemming de bedrijfsleiding. De 51-jarige was samen met Oliver Couvigny verantwoordelijk voor het beheer van de dochteronderneming Infoma van 2005 tot heden. Tot eind 2014 zal de oprichter van de onderneming als adviseur aan de onderneming verbonden blijven om een vlotte werking te garanderen. Hij zal het management volledig overdragen aan Couvigny.

Er zullen geen andere personele veranderingen plaatsvinden. Heribert Fritz, medeoprichter van het bedrijf, blijft aan het hoofd van de groep als Country en Group Manager.

Geschiedenis

Fritz & Macziol is op 27 november 1987 met 17 werknemers van start gegaan. Intussen heeft de in Ulm gevestigde IT-dienstverlener meer dan 1.000 werknemers in dienst. In de herfst van 1988, nauwelijks een jaar na de oprichting van F&M, werd het zusterbedrijf Infoma Software Consulting gelanceerd. In 2006 nam Imtech Infoma in zijn geheel over, evenals aandelen in F&M. Het Nederlandse concern is een dienstverlener in heel Europa voor elektrotechnische en mechanische bouwapparatuur.