Ionos Cloud haalt Bechtle binnen als partner

De pas opgerichte IaaS-provider Ionos Cloud is twee strategische samenwerkingen overeengekomen. Het systeemhuis Bechtle brengt nu de diensten van de provider op de markt. Daarnaast is Ionos een technologiepartnership aangegaan met de werkplekspecialist Oneclick.

Ionos Cloud positioneert zich als een Europees alternatief voor de Amerikaanse hyperscalers. Nu heeft de IaaS-businessunit van de hostinggroep Ionos, die in mei van dit jaar onder eigen merk werd gelanceerd, er in Bechtle “een sterke partner” bijgekregen, zoals Achim Weiß, CEO van Ionos, het formuleert. Beide ondernemingen hebben overeenstemming bereikt over een strategische samenwerking. De Bechtle Clouds-unit zal dan ook het Ionos Cloud-portfolio op de markt brengen, dat diensten als Compute Engine, Managed Kubernetes en S3 Object Storage omvat, evenals een private cloud op basis van VMware-technologie.

Met het Ionos Cloud Platform wil de systeemhuisgroep een extra optie bieden aan bedrijven die met name een multi-cloudstrategie nastreven. “De wens naar datasoevereiniteit groeit bij onze klanten,” meldt Melanie Schüle, Managing Director bij Bechtle Clouds. De manager beschrijft het Ionos-aanbod als een high-performance cloud uit Duitsland. “Het kwaliteitszegel ‘Made in Germany’ is hier een sterk argument.” Bechtle heeft al partnerschappen met de hyperscalers Microsoft, AWS en Google. Met het hoofdkantoor in Neckarsulm is de groep het grootste systeemhuis in de regio met 75 vestigingen in Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland.

Partnerschap met Oneclick

Daarnaast is Ionos Cloud een nauw technologiepartnerschap overeengekomen met Oneclick. De Zwitserse fabrikant biedt een platform waarmee digitale werkplekken kunnen worden ingericht. Samen bieden de twee bedrijven hun klanten een kant-en-klare Virtual Desktop Infrastructure (VDI), waarmee gebruikers met elk eindapparaat via een browser toegang kunnen krijgen tot applicaties en gegevens. Technologisch werd het Oneclick-platform via een interface verbonden met de Ionos compute engine. Ook hybride werkplekconcepten zijn mogelijk, waarbij sommige applicaties in de cloud draaien en andere in een lokale omgeving.

“Voor onze klanten is het bijzonder belangrijk dat ze voor gevoelige bedrijfstoepassingen en -gegevens gebruik kunnen maken van een Europese cloud-oplossing”, zegt Christian Petschik, Chief Sales Officer bij Oneclick, over de samenwerking. Met Ionos Cloud heeft de onderneming hiervoor de juiste partner gevonden.