De Microsoft-oplossing voor hybride werken

Voor Microsoft loopt alles op rolletjes. De groeicijfers voor de Surface-reeks zijn hoger dan ooit, vooral dankzij de wederverkopers. Speciale aandacht gaat nu uit naar het verbeteren van hybride werken en het bevorderen van partners in het onderwijs.

“Het heeft geen zin om een werknemer niet thuis te laten werken, alleen omdat zijn client onder zijn bureau is geschroefd”, zegt Robin Wittland, Director Business Group Surface bij Microsoft Duitsland. Hij heeft gelijk. Er zijn nu immers talloze apparaten en software waarmee mensen thuis of onderweg net zo kunnen werken als op kantoor. Met de Surface-serie introduceert Microsoft precies zulke apparaten.

Robin Wittland, Director Business Group Surface bij Microsoft Duitsland

Robin Wittland, Director Business Group Surface bij Microsoft Duitsland

Online kunnen geïnteresseerden alle apparaten uit de Surface-serie met elkaar vergelijken.

De pc-markt maakt dit jaar een flinke groei door en de trend naar mobiele apparaten is merkbaar. En hybride werkomgevingen zullen ook in de toekomst een centrale rol spelen.

Om de moderne werkplek werkelijkheid te laten worden, heeft Microsoft een duidelijke strategie. Het omvat de werkplek, cultuur, inclusie, digitale geletterdheid, mensen in het middelpunt, en beveiliging en compliance om het concept af te ronden.

Het eindpunt is nog nooit zo spannend en interessant geweest.

Robin Wittland, Director Business Group Surface bij Microsoft Duitsland

Bedrijven moeten de werkplek aanpassen aan hybride omgevingen en werknemers in staat stellen om overal vandaan te werken. Ook duurzaamheid, dat hoort bij het kantoor van de toekomst, speelt een belangrijke rol.

Maar de mindset moet ook kloppen en de bedrijfscultuur moet gericht zijn op hybride werken. Voor Microsoft betekent dit flexibiliteit op de werkplek, hulpmiddelen voor hybride vergaderingen en een gezond evenwicht tussen werk en privéleven.

Een essentieel onderdeel van deze strategie is dat iedereen kan deelnemen. Toegankelijkheid op de hybride werkplek en toegankelijke hulpmiddelen zijn hier de eerste vereisten.

Daarnaast moet de digitale competentie in bedrijven worden bevorderd. Microsoft verstaat hieronder de motivatie van managers, die als rolmodel fungeren en hun werknemers stimuleren. Bedrijven kunnen dit met de juiste training implementeren.

“Hoe goed de afzonderlijke punten in de Microsoft-strategie ook zijn. We hebben beveiliging en compliance nodig om het pakket af te ronden,” zegt Wittland. Daarom roept de internetgigant op tot robuuste beveiligingsmaatregelen op de hybride werkplek, oplossingen voor het beheer van apparaten, apps en gegevens, en de betrokkenheid van externe samenwerkingspartners.

Nauwer samenwerken met Microsoft-partners

Microsoft had vorig boekjaar 3.000 Surface-partners in Duitsland. Om aan de toenemende vraag te voldoen, breidt Microsoft zijn personeelsbestand uit en herstructureert het het kanaalmodel voor Surface. Belangstellende en bestaande partners moeten beter in het oog worden gehouden. Daartoe leidt Microsoft een managementteam voor partnerontwikkeling op.

Partners zijn 100 procent onze hoeksteen van succes.

Jörg Kreykamp, Director Surface Commercial bij Microsoft Duitsland

Met de Surface Academy biedt de fabrikant webcasts en trainingen voor partners aan. En resellers ontvangen marketingmateriaal via het Partner Network.

Om het voor partners gemakkelijker te maken contact op te nemen met het Surface-team, heeft Microsoft een centraal contactpunt gecreëerd met het e-mailadres [email protected].

Onderwijs met Microsoft

Microsoft noteerde ook een sterke groei in het onderwijs: de fabrikant realiseerde in het afgelopen boekjaar een omzetgroei van 359 procent via in totaal 350 partners in de onderwijssector. Voortbouwend op dit succes ligt de nadruk nu op promotie door middel van opleidingsaanbiedingen en campagnes.

Microsoft laat onderwijspartners zien hoe digitale technologieën modern onderwijs mogelijk kunnen maken met behulp van virtuele rondleidingen. Deze laten een 360-graden schoolomgeving zien, met experts die demonstreren hoe modern lesgeven en leren kan gebeuren en hoe scholen Surface-apparaten gemakkelijk kunnen beheren. Partners kunnen zich hier inschrijven voor de “School van Morgen met Microsoft”-data.

Daarnaast neemt Microsoft deel aan het kaderaanbod van het Instituut voor Film en Beeld in de Wetenschap voor het Onderwijs (FWU). Op deze manier biedt de fabrikant onderwijsinstellingen de mogelijkheid om via een partner Surface-apparaten tegen een lagere prijs aan te schaffen. Partners kunnen hier meer informatie vinden over het FWU framework-aanbod van Microsoft.