Personeelswijzigingen in het management van Microsoft Duitsland

Op 1 oktober 2020 vinden drie wijzigingen plaats in het management van Microsoft Duitsland. Andre Kiehne, Anje Hickey en Elke Thoma zullen rapporteren aan Sabine Bendiek, voorzitter van de Raad van Bestuur van Microsoft Duitsland.

Andre Kiehne neemt op 1 oktober 2020 de leiding over als General Manager van de Microsoft-business met de circa 30.000 partners in Duitsland en zal hun verkoopactiviteiten aansturen. De afgelopen drie en een half jaar was Kiehne verantwoordelijk voor de solutions business in het management van Microsoft Duitsland.

Voordat Andre Kiehne bij Microsoft in dienst trad, was hij meer dan drie jaar verantwoordelijk voor transformational business bij IT-specialist NTT Data. Hij begon zijn loopbaan als softwareontwikkelaar en systeemingenieur in een systeemhuis. Daarna volgden functies bij Siemens voordat hij bij Fujitsu de leiding kreeg als Head of Business Development Germany en later de ontwikkeling van Fujitsu’s cloud business in Europa.

Kiehne volgt Gregor Bieler op, die na drie jaar in deze functie en in totaal zeven jaar bij het bedrijf, in de toekomst nog meer directe bedrijfsverantwoordelijkheid buiten Microsoft wil nemen.

Anje Hickey volgt Kiehne op

Kiehne wordt opgevolgd door Anje Hickey als Senior Director Solution Business. Hickey werd pas vier maanden geleden benoemd tot lid van de raad van bestuur van Microsoft Duitsland als Services Lead en was daarvoor twee en een half jaar verantwoordelijk voor Services Delivery (Consulting en Support) in Duitsland. Ze heeft uitgebreide kennis op het gebied van services, het testen van software en engineering, waar ze vele jaren ervaring heeft opgedaan in het succesvol leiden van grote organisaties.

Afgestudeerd in business (TU-Chemnitz), heeft Hickey meer dan 13 jaar in Ierland gewoond en gewerkt voordat ze in 2011 bij Microsoft in München in dienst trad als manager bij Premier Field Engineering. In Ierland bekleedde ze diverse leidinggevende functies in de lokalisatie/IT-dienstensector, met name op het gebied van testen, engineering, desktop publishing en tool development.

Elke Thoma wordt lid van de Raad van Bestuur

Elke Thoma volgt Anje Hickey op als Senior Director Microsoft Consulting Services Duitsland en is in deze rol ook nieuw benoemd tot lid van de Raad van Bestuur van Microsoft Duitsland. Meest recentelijk was de business graduate verantwoordelijk voor end-to-end delivery voor West-Europa, het Verenigd Koninkrijk en Centraal- en Oost-Europa (CEE) als Services Practice Lead in Microsofts Data and AI EMEA Leadership Team.

Voordat Thoma in 2019 bij Microsoft in dienst trad, werkte ze bij Hewlett Packard Enterprise, waar ze meest recentelijk leiding gaf aan de consulting-organisatie voor de Scandinavische landen, België, Nederland, Luxemburg, Oostenrijk en Zwitserland. Ze brengt een diverse leiderschapservaring in consulting mee, in het bijzonder het ondersteunen van klanten met complexe digitale transformatieprojecten. Voordien bekleedde Thoma diverse managementfuncties in Business Development, Technical PreSales en als Chief of Staff.